Închide

Takko a deschis magazinele. Măsuri speciale de protecție, ”carantina” hainelor probate

Avatar
dresses, apparel, clothing

Fotografie de JamesDeMers pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Retailerul de fashion Takko și-a redeschis toate magazinele pe care le operează în România începând din 15 iunie, respectând toate măsurile de protecție sanitară prevăzute de autorități, plus câteva speciale. De pildă, “carantina” hainelor probate de clienți, pe care aceștia nu le și achiziționează, potrivit lui Cosmin Ulmeanu, directorul Takko pentru piețele din România, Serbia, Croația și Slovenia.

Ulmeanu crede că pierderile generate de pandemia de coronavirus în aceste luni pentru retailerii de fashion nu vor putea fi recuperate până la finalul anului sau, în cazul cel mai optimist, vor fi destul de greu de recuperat, potrivit declarațiilor sale date pentru Retail.ro.

Cu toate acestea, prima lună de la deschiderea retailului pentru Takko (15 mai pentru magazinele autonome, cu intrare din stradă) arată o evoluție pozitivă a vânzărilor și a traficului. “După redeschiderea magazinelor independente am avut plăcuta surpriza ca clienții să se întoarcă foarte repede în magazine și atât traficul, cât și rata de conversie, au crescut comparativ cu anul anterior”, spune Cosmin Ulmean.

Hainele carantinate

În zona cabinelor de probă, retailerul a luat decizia de închide jumătate dintre cabine, pentru a asigura distanțarea socială. Totodată, există angajați Takko care se ocupă strict de acest aspect și care permite accesul clienților cu maxim 5 articole. Hainele probate și neachiziționate de clienți sunt dezinfectate, depuse în saci sigilați și ținute în “carantină” timp de 48 de ore.

Despre această măsură suplimentară, dar necesară în contextul pandemiei de Covid-19, Cosmin Ulmean spune: “Ne e teamă de riscul de contaminare și am luat noi personal măsuri suplimentare. Eu mă ocup de managementul Takko în patru țări, unde sunt reguli diferite în această privință. În Slovenia suntem obligați de lege să le ținem în spate timp de 72 de ore. Intervențiile autorităților în România au fost ambigue din acest punct de vedere”, a explicat directorul Takko România.

Același lucru se întâmplă și în cazul retururilor: Takko permite în continuare clienților să returneze produsele produsele timp de 30 de zile, dar păstrează hainele returnate în depozit pentru câteva zile pentru a nu le trimite în magazine la vânzare imediat.

În magazinele Takko, toți angajații poartă mănuși și măști de protecție și pun la dispoziția clienților dezinfectanți atât la intrarea în magazin, cât și la casă. Mai mult, accesul numărului de persoane care intră în fiecare magazin este limitat în funcție de suprafața acestuia, iar la intrare este măsurată temperatura. Retailerul a creat circuite prin pardoseala astfel încât clienții să poată respecta distanțarea socială, iar magazinele și cabinele de probă sunt dezinfectate în fiecare zi. Totodată, Takko rulează permanent spoturi pe radio intern prin care informează clienții cu privire la măsurile luate.

scroll to top