Închide

Tăriceanu: de când a început să bea singur în birou, Ludovic a început să urască restaurantele

Avatar

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

Timp de citire: 2 minute

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, îl acuză pe premierul Ludovic Orban că ”disprețuiește industria ospitalității și îi batjocorește pe reprezentanții ei cu orice ocazie”, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

”Guvernul Orban a hotărât, cu de la sine putere, sacrificarea industriei ospitalității și sacrificarea a zeci de mii de locuri de muncă. Acesta este rezultatul amânării redeschiderii restaurantelor, moment ce era așteptat să se întâmple de la 1 iulie. Asta le-a promis Guvernul Orban reprezentanților acestui domeniu, angajatorilor și angajaților, familiilor acestora. Mulți antreprenori și-au pus speranțele în vorbele aruncate în vânt de Guvern și au sperat că Orban și gașca lui se vor ține de cuvânt și își vor putea redeschide afacerile. Pe baza acestor promisiuni au ținut cu dinții de angajații pe care îi aveau, chiar plătindu-i din propriul buzunar”, scrie Tăriceanu în mesajul citat.

Președintele ALDE acuză Guvernul că a luat decizia de a nu permite redeschiderea restaurantelor pe baze ”științifico-fantastice” și susține că datele privind evoluția epidemiei de Covid-19 în România sunt manipulate de autorități pe baza numărului de teste care se fac în fiecare zi.

”Este de mirare că atunci când testezi mai mult o să ai mai multe persoane testate pozitiv? Știe cineva cum și unde testează sau cum dau rezultatele? Știm cu toții cazuri de decese care au fost raportate după 2-3 săptămâni de la momentul în care s-au produs. Probabil că la fel e și cu testările, scot rezultatele din joben pe modelul hocus-pocus.

 

Eu cred că băieții ăștia de la guvernare au introdus deja softul de la alegeri în care nu contează cine votează, ci contează doar cine numără. La fel și aici, nu contează ce și pe cine testezi, ci contează cine raportează”, spune Tăriceanu.

Totodată, în încheierea mesajului său, Tăriceanu produce un nou derapaj de limbaj, sugerând pasiunea bahică solitară a premierului.

”Concluzia este una singură: de când a început să bea singur în birou, Ludovic a început să urască restaurantele.”

scroll to top