Ea este Susan, corporatista viitorului. Ce va face din noi munca de acasă peste 25 de ani


Autor:    -  
Emma 1

Timp de citire: 2 minute

Platforma britanică de recrutări directe DirectlyApply a creat în laborator imaginea-model a unui angajat care lucrează de acasă vreme de 25 de ani, imagine inspirată din experiența dobândită în cele 4 luni de restricții cauzate de pandemia de coronavirus. Au botezat-o Susan, iar apariția ei nu este tocmai încurajatoare, spun autorii modelării.

Un reprezentant al DirectlyApply a spus: ”Restricțiile care au forțat oamenii de pe tot globul să lucreze la distanță, într-unul dintre cele mai mari experimente de acest fel din istoria lumii, ne-au condus la o interpretare diferită față de cea cu care eram obișnuiți înainte, și anume că munca de acasă ar constitui un avantaj. Dacă renunțarea la drumul zilnic la și de la birou poate permite angajaților mai mult timp liber și independență, oare aceste avantaje vor merita în viitor, punând în balanță repercusiunile fizice asupra minții și corpului?”, potrivit The Mirror.

Emma 2Interacțiunea socială redusă și lipsa exercițiilor fizice adecvate vor conduce la deteriorarea posturii, manifestată prin umeri lăsați și acumulare de țesut adipos. De asemenea, timpul suplimentar petrecut în fața ecranelor de orice fel va conduce la o oboseală crescută a ochilor. Susan are ochii uscați, obosiți și roșii, în timp ce prea mult timp petrecut în repaos sedentar a deformarea posturii gâtului și a umerilor, însoțită de dureri și lipsa mobilității.

De asemenea, carențele de vitamina D – care este absorbită în cea mai mare parte din expunerea la soare – a condus la pierderea părului, precum și paloarea pielii feței, cu riduri pronunțate.

Între timp, Susan a luat și proporții: cântarul urmează să arate tot mai multe kilograme, din cauza lipsei mișcării fizice și a noilor obiceiuri alimentare proaste. În cele din urmă, contactele interumane tot mai rare și suprasolicitarea nervoasă ar urma să crească stresul, care poate avea efecte fizice și psihologice dăunătoare.

Anul trecut, un alt personaj fictiv pe nume Emma a fost vedeta presei din întreaga lume, fiind prezentată drept ”colega de muncă din viitor”. Personajul Emma s-a bazat pe un studiu asupra a peste 3.000 de angajați de birou din Franța, Germania și Marea Britanie: 50% dintre cei intervievați sufereau deja de dureri de ochi, 49% acuzau dureri de spate și 48% dureri de cap.

La fel ca Susan, Emma a fost creată cu spatele permanent aplecat, cu abdomen flasc și rotund și cu ochii uscați, vene varicoase, glezne umflate și pielea lipsită de elasticitate și strălucire.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!