Închide

Teama de o recesiune profundă permite Marii Britanii să se împrumute la dobânzi negative

Avatar
pound, coins, currency

Fotografie de stux pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Marea Britanie s-a împrumutat în premieră la dobânzi negative pe fondul temerilor legate de declanşarea unei recesiuni profunde şi a aşteptărilor investitorilor pentru noi achiziţii de obligaţiuni de către băncile centrale, transmite Reuters, citat de News.ro.

Biroul pentru Managementul Datoriilor a anunţat că a vândut obligaţiuni pe termen de trei ani în valoare de 3,8 miliarde de lire sterline, cu un randament negativ de 0,003%. Acest lucru înseamnă că guvernul britanic este plătit să se împrumute. Investitorii vor primi ceva mai puţin decât au plătit, dacă vor păstra obligaţiunile până la maturitate.

În acest fel, Marea Britanie s-a alăturat Germaniei, Japoniei şi altor câteva ţări europene care vând obligaţiuni guvernamentale cu randamente negative. În luna martie, Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară la un minim record de 0,1% şi a lansat achiziţii suplimentare de obligaţiuni, de 200 de miliarde de lire (245,49 miliarde dolari), majoritatea obligaţiuni de stat, în cadrul programului său de relaxare cantitativă.

scroll to top