Închide

Tensiunea dintre China şi India escaladează. India interzice TikTok. Deciziile Oppo şi Vivo

Avatar
India Versus China

Foto: Business Insider India

Timp de citire: < 1 minut

În ultimele săptămâni tensiunea dintre China şi India a escaladat şi a existat inclusiv o confruntare între forţele de la graniţă, cu 20 de indieni ucişi. India a dat replică interzicând TikTok şi alte zeci de aplicaţii din ţara vecină, inclusiv jocuri ca Mobile Legends. Acum Oppo şi Vivo anunţă că blochează investiţiile din India.

Deocamdată Oppo şi Vivo au anunţat că vor pune pe stand-by investiţiile din a doua cea mai populată ţară din lume. E interesant că Xiaomi nu recurge la aceeaşi strategie, deşi a avut şi ea multe aplicaţii interzise în India. Totuşi, Xiaomi se bucură de popularitate în India, având şi fabrici şi vânzări foarte importante generate de publicul local. E chiar brandul numărul 1 de smartphone-uri din această ţară.

Ceea ce nu ştiaţi probabil e că India a mai dat o palmă Chinei blocând importurile de produse de la vecini.

Tot mai multe surse citate de Reuters afirmă că s-au trezit cu întârzieri la livrările de produse, blocate la graniţa indiană. E nevoie mai nou de încă un proces de aprobare şi verificare care strică deadline-urile firmelor chineze. Sute de transporturi şi containere sunt blocate în porturi, inclusiv unele de la MG Motor.

Vivo plănuia să investească 1 miliard de dolari în India pentru a construi o fabrică, dar proiectul e blocat deocamdată. Oppo pregătea un centru local de producţie şi testare, în valoare de 500 de milioane de dolari, la rândul său blocat.

Şi Foxconn şi-a blocat investiţiile, cu sume şi mai mari decât cele două nume de mai sus. Rămâne de văzut dacă situaţia se va detensiona sau va escalada şi mai mult.

Ar trebui precizat şi că aceste ţări îşi dispută teritorii la graniţă de multe decenii.

Mai multe aici...
scroll to top