Închide

Termenii și condițiile celor mai celebre aplicații, mai lungi decât cărțile Harry Potter

Avatar
social media, icon, structure

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Termenii și condițiile celor mai populare 13 aplicații, precum TikTok, WhatsApp și Zoom, necesită aproximativ 17 ore și cinci minute pentru a fi parcurse în integralitate, potrivit BBC.

Documentele conțin un total de 128,415 cuvinte, mai lungi decât oricare dintre primele trei cărți ale seriei Harry Potter.

Cel mai lung document T&C este cel al Microsoft Teams, cu 18,282 de cuvinte, ceea ce presupune cam două ore și jumătate de lectură pentru un om obișnuit.

În 2018, un studiu BBC a descoperit că unele documente cu politicile unor site-uri necesită un nivel de educație universitar pentru a putea fi înțelese.

Alte documente lungi includ cele care acompaniază Candy Crush (14,189 cuvinte), Twitter (11,022) și Facebook (8,588). Aplicația cu cele mai scurte condiții este Google Meet (4,717).

Stephanie Hare, cercetător din domeniul datelor cu caracter personal, a spus că lungimea și limbajul folosit în aceste documente le face foarte dificil de înțeles inclusiv pentru adulți, deși unele sunt destinate copiilor.

Consimțământul implică alegere, dar alegerea nu e oferită aici. E dificil, dacă nu chiar imposibil, pentru majoritatea dintre noi să lucrăm și să trăim fără să folosim un smartphone, compute sau alt dispozitiv care să ne permită accesul în online, a declarat aceasta.

scroll to top