Închide

Tesla a redus prețurile pentru unul dintre modelele sale, pe cea mai mare piață auto din lume

Avatar
tesla, tesla model x, charging

Fotografie de Blomst pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Tesla a anunțat luni că a redus prețurile, în China, pentru versiunile sale Model Y cu autonomie lungă și de performanță, începând cu 14 august, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor sale, din cauza îngrijorării legate de o presiune suplimentară asupra marjelor sale de profit, potrivit Reuters.

Compania de automobile electrice a redus prețurile de pornire ale celor două modele cu 14.000 de yuani (1.934,58 dolari). Prețul de pornire al Model Y Long Range scade cu 4,5%, la 299.900 yuani, iar prețul de pornire al Model Y Performance este acum de 349.900 yuani, în scădere cu 3,8%.

În același anunț, Tesla a mai spus că va oferi subvenții de asigurare în China de 8.000 de yuani între 14 august și 30 septembrie pentru cumpărătorii versiunilor entry-level, cu tracțiune spate, ale vehiculelor Model 3 aflate în stoc.

Reducerile de preț ale Tesla urmează unor acțiuni similare de luna trecută, care au avut loc în pofida unui angajament făcut împreună cu alte câteva companii din China de a evita “prețurile anormale”, despre care unii au crezut că semnalează un armistițiu în războiul prețurilor care a amenințat profitabilitatea industriei.

Analistul Chris McNally, de la Evercore ISI, a declarat într-o notă de cercetare că se așteaptă la reduceri de prețuri selective similare în SUA și Europa și că acest lucru ar putea duce la o presiune secvențială de aproximativ 100 de puncte de bază asupra marjelor Tesla din trimestrul al treilea.

Acțiunile companiei au scăzut cu 2,7%, la un minim al ultimelor peste două luni, de 236,15 dolari, în primele tranzacții.

Luna trecută, directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat că noi reduceri de preț sunt o posibilitate, chiar dacă aceasta ar comprima marjele producătorului auto.

“Se așteaptă ca Tesla să înceapă în curând livrările unui Model 3 împrospătat în China (Project Highland), iar noi bănuim că sunt probabile unele reduceri de preț și pentru versiunea ieșită”, au declarat analiștii Deutsche Bank.

Tesla a redus prețurile de mai multe ori în Statele Unite, China și pe alte piețe de la sfârșitul anului trecut și a oferit alte stimulente pentru a reduce stocurile, încercând să se protejeze de concurență și de incertitudinea economică.

Vânzările de vehicule Tesla fabricate în China au scăzut cu 31% în iulie față de iunie, potrivit datelor furnizate la începutul acestei luni de China Passenger Car Association (CPCA), marcând primul declin de la o lună la alta din decembrie.

scroll to top