Închide

Timișoara: succesul expoziției ”Brâncuși” aduce alte nume mari la Muzeul Național de Artă

Avatar
9 Brancusi Timisoara Mnart Curatorial.ro Dra Pogany I 975x731

Sursa foto: Curatorial.ro.

Timp de citire: < 1 minut

Succesul expoziției ”Brâncuși: surse românești și perspective universale”, care s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute și a făcut parte din programul ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023”, a determinat autoritățile locale să se gândească la alte nume mare ale căror lucrări să ajungă la Muzeul Național de Artă din Timișoara. Astfel, pentru 2024 se conturează o expoziție Caravaggio, iar discuțiile cu Ministerul Culturii din Italia au și început deja, transmite Radio Timișoara.

Cu o investiție de 2,5 milioane de euro, Palatul Baroc din Piața Unirii, poate găzdui de acum expoziții de anvergură, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica:

”Anul 2023 a însemnat, ca moștenire culturală pentru Timișoara, dotarea și realizarea capacității administrative la Muzeul Național de Arte, are să facă posibilă realizarea și organizarea de evenimente de anvergură. Pregătim deja noi expoziții astfel încât această moștenire culturală, pe care titlul de Capitală Europeană a Culturii a lăsat-o Timișoarei, să fie dusă mai departe la același standard și la aceeași ținut artistică”, spune șeful CJ Timiș.

Expoziția Caravaggio ar urma să fie deschisă în luna septembrie. Până atunci, la Muzeu se va face proiectarea pentru spațiile care nu sunt funcționale și pentru amenajarea curții interioare.

Printre proiectele pentru anul acesta este și deschiderea, în Palatul Baroc, a unei cafenele.

Expoziția ”Brâncuși: surse românești și perspective universale” a fost deschisă timp de patru luni și a atras peste 130.000 de vizitatori, potrivit datelor făcute publice de autoritățile din Timișoara.

scroll to top