Închide

Coadă la Brâncuși: în prima zi de miercuri a fiecărei luni, intrarea la expoziția de la Timișoara este gratis

Avatar
1 Gcc4477 Scaled

Sursa foto: Muzeul Național de Artă din Timișoara.

Timp de citire: 2 minute

Miercuri dis-de-dimineață, sute de persoane s-au așezat la coadă în fața porților Muzeului Național de Artă din Timișoara ca să vadă gratis expoziția ”Brâncuși: surse româneşti şi perspective universale”, anunță publicația locală Timiș Online. În prima zi de miercuri a fiecărei luni, intrarea este liberă pentru cei care doresc să vadă operele realizate de marele sculptor român.

Primii vizitatori s-au așezat la coadă încă de la ora 6:30, potrivit sursei citate.

Luna trecută, în miercurea cu intrarea gratuită, angajații instituției au distribuit aproape 1.200 de bilete gratuite.

În toate celelalte zile ale lunii, prețul biletului de intrare la expoziție este de 88 de lei (100 de lei, dacă vizitatorul este interesat și de celelalte expoziții din muzeu, nu doar de cea dedicată lui Brâncuși).

Potrivit organizatorilor, toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Național de Artă din Timișoara, pentru susținerea infrastructurii și proiectelor acestuia.

În cadrul expoziției găzduite de Muzeul Național de Artă din Timișoara, vizitatorii pot vedea 22 de sculpturi, 11 desene, 55 de fotografii și diverse documente de arhivă, evaluate la jumătate de miliard de euro.

Expoziția anului Capitalei Culturale Europene beneficiază de împrumuturi excepționale de la Muzeul Național de Artă Modernă, Centre Pompidou din Paris, Tate din Londra, Fundația Guggenheim, Muzeul Național de Artă din București și Muzeul de Artă din Craiova, precum și din colecții particulare.

Ultimele două zile în care expoziția va putea fi vizitată gratuită sunt primele zile de miercuri din decembrie (6 decembrie 2023) și ianuarie (3 ianuarie 2024), în condițiile în care expoziția va mai rămâne deschisă până pe 28 ianuarie 2024.

Expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” este organizată de către Muzeul Naţional de Artă Timişoara, Fundaţia Art Encounters şi Institut Français de Roumanie à Timişoara, fiind finanţată de Consiliul Judeţean Timiş.

8831052coadaexpobrancusi11
Coadă la Brâncuși. Sursa foto: Tion.ro.
8831045coadaexpobrancusi5
Coadă la Brâncuși. Sursa foto: Tion.ro.
scroll to top