Închide

Topul celor mai populare destinații de pe glob în social media

Avatar
london, parliament, england

Fotografie de derwiki pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

O companie multinațională de sondaje a analizat valorile rețelelor sociale pentru a găsi cele mai menționate și cele mai apreciate destinații de pe glob.

Compania a analizat peste 100 de destinații populare din Top 100 City Destinations Index 2021 al Euromonitor și diverse articole de pe internet.

Apoi a analizat volumul de hashtag-uri sau termeni de căutare pentru a afla care locuri au cel mai mare număr de postări pe Instagram, TikTok și YouTube.

În cele din urmă, Money.co.uk a analizat cifrele pentru a oferi fiecărei destinații un scor pentru a determina cele mai pitorești destinații din lume.

Potrivit ziare.com, primele trei locuri sunt ocupate astfel:

1. Londra, Regatul Unit – 9,83 din 10

Cea mai populară destinație pe toate cele trei platforme de social media combinate este capitala Marii Britanii, Londra.

Există peste 150 de milioane de postări pe Instagram care menționează orașul, peste 28 de miliarde de vizualizări pe TikTok și peste 150.000 de căutări de vlog-uri pe YouTube.

Londra este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, cu munți de cultură și istorie, fiind și un oraș foarte modern.

 

2. Dubai, Emiratele Arabe Unite – 9,77 din 10

Deloc departe, pe locul doi se află Dubai, din Emiratele Arabe Unite. Dubai este o altă destinație extrem de populară, în special pe TikTok, cu peste 65 de miliarde de vizualizări pe platformă.

Dar popularitatea Dubaiului este și mai impresionantă ținând cont că orașul era puțin mai mult decât un mic sat de pescari în secolul al XVIII-lea.

În zilele noastre, este o destinație turistică de lux, cu hoteluri și arhitectură ultramoderne și o viață de noapte vibrantă.

 

3. Paris, Franța – 9,74 din 10

Un alt oraș care s-a dovedit a fi un mare succes pe rețelele de socializare este Paris, capitala Franței.

Fie că este vorba de repere emblematice, cum ar fi Turnul Eiffel sau catedrala Notre Dame, sau doar de a surprinde scene de stradă ale cafenelelor și bistrourilor care mărginesc bulevardele înverzite, mulți oameni au apelat la rețele sociale pentru a-și împărtăși călătoriile în Orașul Iubirii.

 

TOPUL CELOR MAI POPULARE ORAȘE DE PE GLOB, ÎN SOCIAL MEDIA:

1.Londra

2.Dubai

3.Paris

4. New York

5. Bali

6. Los Angeles

7. Barcelona

8. Istanbul

9. Miami

10. Tokyo

11. Las Vegas

12. Toronto

13. Berlin

14. Singapore

15. Melbourne

16. Sydney

17. Amsterdam

18. Madrid

19. Seul

20. Hong Kong

scroll to top