Închide

Topul Forbes: Averea lui Țiriac a crescut în pandemie

Avatar
forbes, magazine, reading

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ion Țiriac (81 de ani) a trecut foarte bine peste perioada de pandemie cauzată de noul coronavirus. În afara faptului că din punct de vedere al sănătății nu a avut niciun fel de emoții, și pe plan profesional omului de afaceri i-a mers foarte bine.

Potrivit Digi Sport, care citează revista Forbes, care a actualizat chiar azi topul celor mai bogați oameni ai planetei, Ion Țiriac are o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari. Pe finalul lui 2019, se spunea despre Țiriac faptul că avea cu 200 de milioane de dolari mai puțin.

Practic, Țiriac l-a egalat pe Daniel Dines (47 de ani), care era până acum cel mai bogat român. Dines, fondatorul companiei UiPath, care se ocupă cu roboți software, avea o avere de 1,4 milioane de euro în 2019, numai că în acest an a suferit o cădere în clasamentul general.

Sportivul cu cei mai mulți bani din lume

Ion Țiriac rămâne însă pe locul doi în topul celor mai bogați sportivi sau foști sportivi. Lider de necontestat este Michael Jordan, cu o avere de 2,2 miliarde de dolari.

În schimb, dintre sportivii în activitate, de departe se remarcă Roger Federer, care a acumulat în ultimul an 109 milioane de dolari. Cristiano Ronaldo, cu 105 milioane de dolari și Lionel Messi (104) completează podiumul.

Starul din NBA, Michael Jordan, continuă să facă o mulţime de bani, deşi s-a lăsat de baschet de 17 ani.

Conform Forbes, citat de 7sur7, averea lui Jordan este de 1,9 miliarde de euro.

Golful dă trei miliardari: Woods, Palmer, Nicklaus

Tiger Woods este unul dintre miliardarii proveniţi din golf. Avea doar 33 de ani când a atins miliardul de euro. Acum, la 44 de ani, are circa 1,6 miliarde de euro.

Arnold Palmer, tot din golf, a ajuns la 1,3 miliarde de euro. A murit în 2016, dar afacerea sa contină să aducă bani mulţi, circa 40 de milioane de dolari în fiecare an. Principala sursă de venit a familiei este construirea circuitelor de golf.

Jack Nicklaus vine aceeaşi zonă cu Woods şi Palmer, iar sumele pe care le-a adunat de-a lungul vieţii au ajuns la circa 1,1 miliarde de euro.

Floyd Mayweather a atins miliardul

Floyd Mayweather este unul dintre cei mai excentrici oameni cu bani din lumea sportului. Un singur meci, cel cu McGregor, i-a adus o bursă de 200 de milioane de dolari.

Ţine să facă paradă de banii pe care îi are, dar publicitatea continuă să-i aducă sume foarte mari.

Averea lui Michael Schumacher

Michael Schumacher, aflat în comă de mai mulţi ani după accidentul suferit la schi, este cel mai bogat pilot din lumea auto.

Doar din premii, deţinătorul recordului titlurilor câştigate în F1, şapte, a câştigat 400 de milioane de euro. Restul până la miliard au venit din publicitate si alte afaceri. Dar cheltuielile pe care le face familia cu tratamentele pentru Michael i-au scăzut cu siguranță semnificativ contul din bancă.

scroll to top