Închide

Topul rușinii: Câte școli din România nu au acces la internet și care sunt zonele problematice

Avatar
teaching, training, books

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Deputatul PNL Sabin Sărmaș, președintele Comisiei de tehnologia informației din Camera Deputaților, susține că avem în acest moment în jur de 1.400 de școli care nu sunt conectate la internet. Județele Vaslui și Teleorman, conduse de 30 de ani de baroni PSD, conduc în topul rușinii.

”Avem vreo 1.400 de școli neconectate la internet. Sunt județe cu zero școli neconectate la internet – Clujul, Harghita, Gorj. Vasluiul și Teleormanul sunt județe cu foarte multe școli neconectate, unde nu poți să spui că ai zone montane, zone în care se ajunge greu cu infrastructura de internet.

Am propus o lege în Parlament, alături de colegul meu George Tuță, care săptămâna viitoare va intra în plen, denumită ”Internetul pentru toți”, prin care să accelerăm crearea de infrastructură de internet pentru toate instituțiile și autoritățile publice, care sunt obligate ca în trei ani de la adoptarea legii să se conecteze la internet.

Sper ca în trei ani să vorbim de zero școli conectate la internet din cele 1.400, deși, să fim onești, nu doar lipsa de infrastructură ține această cifră atât de ridicată, ci și lipsa de acțiune a unor autorități”, a declarat Sabin Sărmaș, președintele Comisiei de tehnologia informației din Camera Deputaților, într-un interviu pentru news.ro.

scroll to top