Închide

Alocații pentru copii dublate sau moțiune de cenzură

Avatar
tax office, fine, miniature figures

Fotografie de wir_sind_klein pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

PSD somează guvernul condus de Ludovic Orban să mărească alocaţiile pentru copii de la 1 august, aşa cum este stabilit prin lege, şi să crească cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură, scrie AGERPRES.

“Şi pentru că mâine este Ziua Copilului, vrem să începem această conferinţă de presă printr-o nouă somaţie adresată PNL şi guvernului Orban, aceea de a dubla alocaţiile. Este o lege care obligă la acest lucru, începând cu data de 1 august, şi le mai spunem odată PNL, guvernanţilor, să nu fure banii copiilor. Este un drept câştigat şi trebuie să fie plătit, aşa cum legea spune, de la 1 august, la fel cum este un drept câştigat acela de a majora pensiile cu 40% de la 1 septembrie”, a declarat Lucian Romaşcanu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

Romaşcanu a mai spus că la ora actuală sunt “peste 1,9 milioane de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor României, care au pensie mai mică de 1000 de lei”.

“Nu cred că guvernul faliment al domnului Orban nu înţelege că o majorare de 40% este o majorare care să se simtă, în special, în buzunarele acestor români năpăstuiţi. Bani sunt, dacă nu mai fură, dacă sprijină economia, dacă cresc colectarea şi dacă nu mai hrănesc clientela de partid. În concluzie, PNL să nu se atingă de copii şi de pensionari, de drepturile lor, altfel, aşa cum am anunţat public în repetate rânduri, Partidul Social Democrat va depune o moţiune de cenzură”, a declarat Lucian Romaşcanu.

scroll to top