Închide

Toți adulții din Marea Britanie vor fi vaccinați până la 31 iulie

Avatar
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson.

Toți adulții din Marea Britanie vor primi un vaccin împotriva coronavirusului până la sfârșitul lunii iulie, a promis premierul Boris Johnson.

“Vrem să oferim o doză de vaccin fiecărui adult până la sfârșitul lunii iulie, astfel ajutându-ne să îi protejăm pe cei mai vulnerabili mai devreme și să luăm măsuri suplimentare pentru a ridica unele dintre restricțiile în vigoare”, a declarat Johnson într-un comunicat, citat de dpa.

Peste 17 milioane de oameni din Marea Britanie au primit până acum prima lor doză de vaccin – aproape unul din trei adulți.

Conform planului guvernului de a accelera campania de vaccinare, adulților peste 50 de ani și celor cu probleme de sănătate li se va oferi un vaccin până la 15 aprilie. Johnson a spus că planul de vaccinare accelerat va permite relaxarea unora dintre măsurile stricte anti-Covid-19 din țară, dar „drumul afară din carantină va fi precaut și treptat”.

Datorită comenzilor masive și făcute din timp, Marea Britanie are mai puține blocaje în livrarea vaccinurilor decât țările UE. Johnson a declarat că Marea Britanie va dona surplusul de vaccinuri țărilor mai sărace – dar numai după ce britanicii vor fi vaccinați.

Șeful Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) a cerut Marii Britanii să înceapă imediat să pună la dispoziție vaccinuri țărilor mai sărace, nu să aștepte un surplus, spunând că „este în interesul țărilor bogate, precum și al țărilor sărace, să aibă acces echitabil la vaccinare”.

Luni, Boris Johnson intenționează să-și anunțe primele planuri pentru eliminarea din țară a unor măsuri de izolare fizică. Acest lucru este de așteptat să includă permiterea unor întâlniri private în aer liber și accesul unor vizitatori individuali în case de îngrijire medicală.

scroll to top