Închide

Traderii care au pariat împotriva acţiunilor companiilor Big Tech au înregistrat un profit record

Avatar
ai generated, stock market, graph

Fotografie de Elf-Moondance pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Traderii care au pariat împotriva grupului de acţiuni tehnologice mari din SUA, supranumite ”Magnificele 7”, au înregistrat săptămâna trecută un profit record, de peste 10 miliarde de dolari, cele mai mari câştiguri venind din poziţia lor scurtă pe acţiunile Nvidia şi Tesla, arată datele Ortex, citate de Reuters.

Acţiunile Nvidia au scăzut săptămâna trecută cu aproape 14% înregistrând cea mai mare scădere săptămânală din peste 19 luni, ajutând vânzătorii în lipsă să obţină un profit de peste 3 miliarde de dolari.

Tesla, ale cărei acţiuni au fost n acest an în urma grupului, a scăzut, de asemenea, cu 14%, ceea ce a dus la profituri de 3 miliarde de dolari pentru vânzătorii în lipsă.

Pariurile împotriva Microsoft şi Apple au generat un profit de 1 miliard de dolari fiecare, săptămâna trecută, potrivit datelor.

Nasdaq (şi indicele de referinţă S&P 500) au suferit şase sesiuni consecutive de scăderi săptămâna trecută, cea mai lungă serie de pierderi din octombrie 2022, deoarece dovezile rezistenţei economice din SUA şi inflaţia încă ridicată au diminuat speranţele unei reduceri a dobânzii cheie în curând.

Per ansamblu, capitalizarea acţiunilor din grupul ”Magnificele 7” a scăzut săptămâna trecută cu aproape 1.000 de miliarde de dolari, conform datelor LSEG.

Tesla, Meta Platforms, Alphabet şi Microsoft vor fi în atenţie săptămâna aceasta, pe măsură ce companiile se pregătesc să-şi publice rezultatele trimestriale.

”Datele slabe privind vânzările de iPhone-uri, cifrele slabe de livrare ale Tesla şi presiunile autorităţilor de reglementare din UE şi SUA ar putea influenţa sentimentul, dar nici impactul viziunii pieţelor asupra direcţiei ratelor dobânzilor nu poate fi subestimat”, a spus directorul de investiţii al AJ Bell, Russ Mold.

sursa foto: Pexels.com

scroll to top