Închide

TUI Group va tăia 8.000 de locuri de muncă în întreaga lume

Avatar
island, heart, ocean

Fotografie de Comfreak pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Coronavirusul obligă cel mai mare grup de călătorii din Europa să reducă definitiv costurile cu 30%.

TUI intenționează să reducă până la 8.000 de locuri de muncă, ca răspuns la haosul care a cuprins industria turismului, din cauza coronavirusului.

Cel mai mare grup de călătorii din Europa a declarat că trebuie să reducă costurile permanent pentru a face față „fără îndoială celei mai mari crize cu care s-a confruntat  industria turismului și TUI”.

Compania a pierdut 740 mil. EUR (650 mil. Lire sterline) în primele trei luni ale anului, necesitând ajutor financiar din partea Germaniei, întrucât compania și a anulat majoritatea vacanțelor până în luna iunie.

Restricțiile de călătorie din majoritatea piețelor sale principale au distrus cererea de călătorii și vacanțe, nouă angajați din 10 ai TUI au fost disponibilizați sau au suportat reduceri salariale, în încercarea disperată de a reduce costurile. TUI avea peste 70.000 de angajați în septembrie.

Guvernul german a acordat un împrumut de 1,8 miliarde de euro în martie, pentru a ajuta compania să supraviețuiască, dar TUI a spus că industria turistică se va schimba definitiv după pandemie, în aceste condiții impunându-se reduceri semnificative.

TUI a declarat miercuri în cadrul unui comunicat de presă: „Ne propunem să reducem definitiv baza de costuri generale cu 30% la nivelul întregului grup. Acest lucru va avea un impact asupra aproximativ 8.000 de posturi la nivel global care, fie nu vor fi mai fi recrutate, fie vor fi scăzute. ”

Pandemia a obligat industria de turism să se micșoreze semnificativ, în ciuda schemelor de păstrare a locurilor de muncă.

Reducerile de locuri de muncă de la TUI apar după ce British Airways a dezvăluit planurile de a reduce 12.000 de posturi, iar Ryanair și Virgin Atlantic au spus că vor tăia fiecare câte 3.000 de job-uri.

TUI își examinează momentan afacerea, pentru a identifica zonele indicate pentru tăieri salariale și ar putea scoate piețe sau destinații întregi. Reducerile la compania aeriană sunt foarte probabile și ar „desființa și ținti” afacerile neprofitabile.

TUI a spus că este gata să repornească călătoriile de vacanță, dar a avertizat și despre dificultățile cu care se confruntă companiile de turism, care încearcă să funcționeze în condițiile în care perspectiva unui vaccin este încă departe.

Compania a declarat că se pregătește să implementeze măsuri de distanțare fizică pe aeroporturi și aeronave. De asemenea, vor solicita măști obligatorii și anularea bufetelor și a sporturilor de echipă în hotelurile și navele lor de croazieră „fără a compromite plăcerea clienților și experiența călătoriei”.

Cu toate acestea, clienții continuă să facă research online, ceea ce indică o cerere constantă de călătorii, în ciuda crizei pandemice și economice. „Clienții vor să călătorească de îndată ce turismul poate decola responsabil și în siguranță”, se mai arată în comunicatul TUI.

scroll to top