Închide

Turneele ATP din China au fost anulate în 2022

Avatar
tennis, beijing, china

Fotografie de othertang pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

China a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în condiţii stricte de securitate sanitară, dar alte evenimente sportive internaţionale care ar fi trebuit să se dispute în această ţară au fost anulate sau amânate.

Astfel, Shanghai Masters, China Open (Beijing), Chengdu Open, și Zhuhai Championships nu vor mai avea loc anul acesta din cauza restricţiilor anti-Covid din această ţară, a anunţat, joi, ATP Tour.

Preşedintele ATP Andrea Gaudenzi a declarat luna trecută, pentru Reuters, că perspectiva schimbării Chinei ca ţară-gazdă pentru competiţii internaţionale era luată foarte serios în calcul din cauza pandemiei de coronavirus.

“Este al treilea an în care nu vor avea loc competiţii de tenis în China. Ca sport global, continuăm să gestionăm impactul pandemiei. Anulările evenimentelor sunt o realitate nefericită, dar ne dorim siguranţă pentru toţi cei implicaţi cât şi pentru fani. În acelaşi timp, este foarte încurajator să ai mai multe oraşe care şi-au exprimat dorinţa de a găzdui meciuri din circuitul ATP”, a spus Gaudenzi.

scroll to top