Închide

Dezamăgire uriașă pentru un pretendent la titlul de campion F1: Au aruncat victoria la gunoi!

Avatar
Skysports F1 Charles Leclerc 4625351

Foto: SkySports

Timp de citire: 3 minute

Monegascul Charles Leclerc, marele perdant din cursa de Formula 1 desfășurată acasă, în Principatul Monaco, a spus că echipa sa Ferrari a aruncat victoria din Monte Carlo la gunoi prin două erori strategice care l-au făcut să urle de frustrare.

Deși a obținut cel mai bun timp din calificări și a condus etapa de deschidere a unei curse-thriller lovite de o ploaie teribilă de vară, Scuderia a gestionat prost momentele-cheie ale întrecerii, chemându-l pe Leclerc la schimbul de pneuri de pe anvelopele wet pe cele intermediare. Cu toate acestea, colegul său de echipă Carlos Sainz nu a trecut pe intermediare, alegând în schimb să pună direct anvelopele slick.

Leclerc a spus că această schimbare a sa a fost prima greșeală a după-amiezii pentru echipa italiană.

„Evident că în acele condiții te bazezi pe ceea ce poate vedea echipa pentru că nu vezi ce fac ceilalți cu intermediarele, cu cauciucurile uscate. Mi s-au pus întrebări dacă vreau să trec de la ude extreme (wet) la slicks și am spus „Da, dar nu acum”. Ar fi bine un pic mai târziu în cursă. Nu înțeleg ce ne-a făcut să ne răzgândim și să mergem pe aceste intermediare. Am intrat (la boxe) și m-am oprit fix în spatele lui Carlos. Au fost multe greșeli și nu ne puteam permite să facem asta. Este greu, așa cum a fost întotdeauna în ceilalți ani aici, așa că mă obișnuiesc să mă întorc acasă dezamăgit.”,

a declarat descumpănit Charles Leclerc pentru Sky.

Optimismul monegascului însă pare imbatabil. Acesta apreciază enorm noul monopost Ferrari, cu care crede încă în șansa sa de a deveni campion mondial chiar anul acesta: 

„Suntem extrem de puternici acum, ritmul nostru este solid, trebuie să profităm de aceste oportunități. Nu putem pierde atât de multe puncte ca aici (în Monaco). Nici măcar nu am picat de pe 1 pe 2, ci de pe prima pe a patra poziție, pentru că după primele greșeli am mai făcut una. Îmi iubesc echipa și sunt sigur că vom reveni mai puternici, dar doare foarte mult.”,

a spus pilotul Ferrari care acum se află pe locul 2 în clasamentul general al piloților, cu 116 puncte, la 9 puncte de liderul Max Verstappen de la Red Bull Racing.

Leclerc a spus că prima greșeală a fost „o decizie foarte clară și foarte greșită, iar din acel moment a început mizeria”.

Schimbul acela de anvelope i-a permis lui Sainz să treacă înaintea lui. Leclerc și-a urmat apoi coechipierul la boxe în aceeași tură, când ambii au trecut la anvelope slick. Ferrari a încercat să-i spună să rămână în afara boxelor, dar a trimis mesajul prea târziu.

„Evident că mesajul pe care l-am primit nu a fost limpede, ultimul nu a fost clar, pentru că mi s-a spus să intru, dar apoi imediat după să stau afară, dar eu eram deja în pit lane. Și acolo, practic, mi-am dat drumul total pe radio și am țipat pentru că pur și simplu nu puteam face nimic și știam că am terminat-o (cu cursa aceasta).”, a spus Leclerc.

Întrebat dacă s-a simțit dezamăgit de echipă, Leclerc a spus:

„Dezamăgire nu este cuvântul potrivit. Uneori pot apărea greșeli, dar au fost prea multe greșeli astăzi, în general.”

Frustrarea lui Charles Leclerc vine pe fondul unui start incredibil de sezon pentru Ferrari, care a impresionat în primele curse ale sezonului și părea că nu are rival în disputa pentru clasamentul piloților și al constructorilor. Rezultatele au creat așteptări uriașe în rândul echipei cu cei mai numeroși fani din Formula 1.

*Articol despre Ferrari și Formula 1 dedicat unui mare fan al Scuderiei și al AFACERI.news – La mulți ani, Carol! #essereFerrari

Champagne Ferrari
Foto: atalayar.com
scroll to top