Închide

Ziua cea Dintâi | Testele de Formula 1 din Bahrain, debut pe o furtună de nisip – REZULTATE

Avatar
Redbull Bahrain

Max Verstappen s-a impus în prima zi de teste din presezon, pe o furtună nemiloasă de nisip în Bahrain. Foto: F1.com

Timp de citire: 3 minute

Pe o furtună de nisip ce a înghițit Circuitul Internațional de Motorsport din Bahrain în după-amiaza primei zile de testare din presezon, Max Verstappen a fost cel mai rapid, clasându-i pe primul loc pe cei de la Red Bull. Mercedes s-a luptat cu o problemă a cutiei de viteze și apoi cu o lipsă de ritm, terminând ziua cu doar 48 de tururi, cele mai puține dintre toate echipele.

Verstappen a savurat de-a dreptul performanțele monopostului RB16B, coechipierul său Sergio Perez fiind pregătit să conducă bolidul doar sâmbătă. Olandezul a terminat dimineața pe locul al treilea, înainte de a-și îmbunătăți timpul sub luminile arabe, bifând primul loc cu cel mai rapid timp, de 1min 30.626s pe gume medii.

În prima sesiune, de dimineață, pirueta lui Verstappen a fost lipsită de urmări. Când a început sesiunea de după-amiază, vântul bătea nisip pe toată pista, luându-le piloților mult-râvnita aderență. Dar mai târziu în cursul zilei, pe măsură ce reflectoarele au străpuns cerul întunecat, vremea s-a răcit și aderența a crescut, ducând la o “rafală” târzie de tururi rapide.

Toate acestea l-au dus pe Lando Norris pe locul doi pentru McLaren pe cauciucuri medii, pe francezul Esteban Ocon pe locul trei pentru Alpine pe anvelope moi și pe Lance Stroll de la Aston Martin pe locul al patrulea, pe prototipurile Pirelli.

Liderul de dimineață, Daniel Ricciardo, a terminat pe locul șapte pentru McLaren.

În ceea ce privește Mercedes, o problemă la cutia de viteze dimineața a însemnat pentru Valtteri Bottas doar un loc 17, care a putut finaliza doar șase tururi – spre regretul directorului echipei, Toto Wolff.

Lewis Hamilton, situat abia cel de-al 10-lea, a preluat bolidul după-amiaza, dar a adăugat doar 42 de tururi la totalul lui Mercedes, deoarece nu a reușit să folosească condițiile favorabile de seară, în timp ce părea că se luptă pentru aderență și ritm.

Pe de altă parte, Verstappen s-a simțit grozav și a reușit 139 de tururi în total. 

Carlos Sainz de la Ferrari a mers tot mai bine și a terminat pe locul cinci, iar după amiază, colegul monegasc Charles Leclerc s-a clasat pe locul 11. În spatele lui Sainz s-a aflat pilotul Alfa Romeo, locul 6, Antonio Giovinazzi, care a evoluat după-amiaza după ce Kimi Raikkonen, locul 12, a condus sec în sesiunea de dimineață.

Ziua productivă a AlphaTauri a continuat cu debutantul Yuki Tsunoda, propulsat de Honda. A obținut al nouălea timp în clasament, o jumătate de secundă în spatele colegului său, Pierre Gasly, situat pe locul 8.

Sebastian Vettel a început testele pentru Aston Martin dimineața și a terminat abia pe locul 13 la general, înaintea singurului alergător al primei zile pentru Williams, pilotul de teste Roy Nissany. 

Concluzionând, am avut parte de următoarele puncte-cheie ale zilei: Mercedes are multe de rezolvat în următoarele două zile de testare, în timp ce Red Bull s-a bucurat de condiții, iar Haas și-a dezvăluit VF-21 în pitlane înainte de începerea sesiunii.

Mick Schumacher a debutat cu o problemă a cutiei de viteze care i-a limitat timpul pe pistă. A reușit doar 15 tururi pentru a termina pe locul 16, noul său coechipier, Nikita Mazepin, evoluând după-amiaza pentru a finaliza 70 de tururi. Rezultat? Locul 15.

Bottas, care a reușit să piloteze doar 6 tururi, a completat clasamentul abia pe poziția 17. Finlandezul se întoarce sâmbătă după-amiază, în timp ce Hamilton preia volanul dimineață.

Proiectoarele Bahrainului s-au oprit și vor face loc unei luminoase zile de sâmbătă dimineață, în care Fernando Alonso își va face debutul la Alpine, Sergio Perez se va afla la volanul RB16B al lui Red Bull și Nicholas Latifi va conduce pentru Williams – asta în timp ce campioanele în exercițiu Mercedes încearcă să-și rezolve multiplele probleme.

Day 1 Bahrain
Foto: F1.com
scroll to top