Închide

TVR Cultural îşi reia emisia, după 10 ani de întrerupere

Avatar
60601642
Timp de citire: < 1 minut

Canalul cultural al Televiziunii Române, TVR Cultural, îşi va relua emisia, după 10 ani de întrerupere, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, marţi, în unanimitate, acordarea licenţei pentru difuzarea pe satelit şi în sistem digital terestru a acestui post de televiziune.

Potrivit unui comunicat al Televiziunii Publice, TVR Cultural îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români.

Dinamica şi realităţile mediului cultural vor face din acest canal al TVR purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură și al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România.

TVR Cultural va prezenta publicului din România informaţii la zi şi mari evenimente culturale europene şi internaţionale.

„TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creațiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spațiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură și artiștii din generații diverse”, a declarat Dan-Cristian Turturică, PDG al SRTv.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002, fiind şi la acel moment singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural. Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012.

Reînființarea canalelor TVR INFO și TVR Cultural a fost aprobată de Consiliul de Administrație al SRTv, în ședința din 9 februarie 2022.

scroll to top