Închide

#TwitterDown | Ultimatumurile lui Musk pun în pericol stabilitatea și însăși existența rețelei

Avatar
#riptwitter

Sursa foto: @_psiloveju / Twitter.

Timp de citire: 3 minute

Potrivit unor informații obținute de agenția Reuters, se estimează că sute de angajați Twitter Inc au decis să renunțe la locul lor de muncă, după ce Elon Musk, noul proprietar al rețelei, i-a pus să semneze un document de fidelitate prin care să se angajeze să lucreze mai mult şi mai intens. Aceste noi demisii evidențiază reticența unora dintre cei aproximativ 3.000 de angajați ai Twitter de a rămâne la o companie din care Musk a concediat deja circa jumătate din angajați, inclusiv o parte din managerii de top, fiind hotărât să schimbe cultura organizațională și să impună mult mai multe ore de lucru și la un ritm mai intens decât până acum.

Musk a intrat pe Twitter în cursul serii de joi, susținând că nu este îngrijorat de noile demisii, întrucât cei care rămân în companie sunt ”doar cei mai buni”.

Miliardarul a mai adăugat, fără a detalia mesajul:

”Tocmai am atins încă un record în ceea ce privește utilizarea Twitter…”

Potrivit unor surse din companie – dintre care un proaspăt demisionar și un alt angajat care a ales să rămână – Musk s-a întâlnit joi cu câțiva angajați de top pentru a încerca să-i convingă să rămână în companie.

De asemenea, compania și-a anunțat angajații că își va închide temporar birourile și va tăia accesul angajaților pe baza ecusoanelor personale până luni, susțin două surse interne. Totodată, ofițerii de securitate ai birourilor Twitter au început să-i dea afară pe unii angajați dintr-unul din birouri, joi seară.

Peste 110 angajați Twitter de pe cel puțin patru continente și-au anunțat decizia de a pleca, anunțuri făcute în postări publice pe Twitter, notează Reuters, adăugând că nu toate aceste demisii au putut fi verificate în mod independent. Pe de altă parte, aproximativ 15 angajați, mulți din departamentul de vânzări de publicitate, și-au arătat public intenția de a rămâne în companie.

Mai mult decât atât, o altă sursă din interiorul companiei a confirmat pentru Reuters că peste 500 de angajați și-au scris mesaje de adio, joi, pe chat-ul intern al angajaților.

Un sondaj pe aplicația Blind, dedicată angajaților din companii, aplicație care le permite acestora să împărtășească informații în mod anonim și le verifică identitatea prin intermediul adreselor de e-mail de la locul de muncă, a indicat că 42% din cei 180 de respondenți angajați ai Twitter au optat pentru varianta de răspuns ”Taking exit option, I’m free!” (”Aleg ieșirea, sunt liber!”). Un sfert dintre respondenți au spus că au ales să rămână, dar ”fără tragere de inimă” (”reluctantly”) și doar 7% dintre participanții la sondaj au ales opțiunea ”Clicked yes to stay, I’m hardcore” (”Am ales să rămân, sunt hardcore”).

Un alt sondaj desfășurat tot pe aplicația Blind le-a cerut angajaților să estimeze ce procent de oameni ar părăsi Twitter, pe baza percepției personale. Mai mult de jumătate dintre respondenți au estimat că cel puțin 50% dintre angajați ar urma să plece.

#TwitterDown

Pe măsură ce compania şi-a închis temporar birourile pentru angajați, utilizatorii Twitter au început să renunţe la conturile lor şi să treacă pe alte platforme.

#RIPTwitter, #TwitterDown, #Mastodon şi #Myspace au fost printre hashtag-urile cele mai populare în orele de după expirarea termenului ultimatumului lui Musk.

Varianta colapsului platformei nu este deloc improbabilă, mai cu seamă cu cât lista cu cei plecați cuprinde multe nume ale unor ingineri responsabili cu remedierea erorilor și prevenirea întreruperilor de funcționare a platformei, ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la stabilitatea acesteia.

Joi seară, versiunea aplicaţiei Twitter folosită de angajaţi a început să funcționeze mai lent, potrivit unei surse, care a estimat că versiunea publică a Twitter riscă să se prăbuşească în timpul nopţii.

”Dacă se strică, nu mai rămâne nimeni care să repare lucrurile în multe domenii”, a spus sursa Reuters, care a refuzat să fie nominalizată, de teama posibilelor repercusiuni.

Numărul de raportări privind întreruperile de funcționare ale platformei Twitter a crescut brusc de la mai puțin de 50 la circa 350 de rapoarte joi seară, potrivit website-ului DownDetector.

scroll to top