Închide

Siemens şi-a vândut întreaga sa activitate financiară şi de leasing în Rusia

Avatar
siemens, engraving, lettering

Fotografie de dmkoch pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Concernul industrial german Siemens şi-a vândut întreaga sa activitate financiară şi de leasing în Rusia, la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru al exerciţiului financiar, care corespunde celui de-al treilea trimestru calendaristic (iulie-septembrie). Informaţia a fost postată de Serviciul de presă al companiei pe site-ul său.

‘Siemens şi-a vândut întreaga activitate financiară şi de leasing în Rusia, la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2022’, se menţionează în comunicatul postat pe site.

Conglomeratul Siemens a anunţat pe la mijlocul lunii mai că părăseşte piaţa rusă, din cauza operaţiunii militare speciale ruse din Ucraina. Compania a declarat că a început procedura de încetare a întregii producţii şi a operaţiunilor din ţară. Preşedintele şi CEO-ul Siemens AG, Roland Busch, a declarat atunci că este o decizie dificilă de a părăsi ţara, unde compania a intrat pe piaţă acum 170 de ani. În prima jumătate a lunii august, Siemens Energy, un producător de echipamente şi componente pentru sectorul de alimentare cu energie, a început să-şi restructureze afacerea din Rusia. Serviciul de presă al Siemens Energy a declarat că procesul de restructurare a activelor din Rusia continuă şi se aşteaptă să îl finalizeze până la sfârşitul anului 2022, transmite Rador, citat de DcNews.

scroll to top