Închide

Uber Eats și Getir își unesc forțele în Europa

Avatar
uber eats, delivery, courier

Fotografie de postcardtrip pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Consolidarea pieței de livrare a alimentelor continuă: Uber Eats și Getir fac echipă în Europa. Parteneriatul începe în Marea Britanie, dar se va extinde foarte curând și în Germania și Țările de Jos, printre altele.

În țările europene în care compania de livrare ultrarapidă Getir și Uber Eats sunt ambele prezente, serviciile de livrare își unesc forțele. Uber Eats le va permite clienților să comande produse alimentare prin „magazinele întunecate” ale Getir și fostele depozite ale Gorillas. Utilizatorii Uber Eats vor avea acces la peste 2.000 de produse, a spus compania. Livrările sunt efectuate de către riders Getir și, prin urmare, pot fi finalizate în câteva minute, relatează TechCrunch, citat de RetailDetail.eu.

Getir a cumpărat rivalul german Gorilla la sfârșitul anului trecut, dar a trebuit să reducă rapid 14% din totalul personalului. Compania de livrare s-a retras și din mai multe țări, printre care Spania, Italia și Portugalia. Piața livrărilor ultrarapide s-a prăbușit după pandemia de Covid, exacerbată de un climat de incertitudine financiară care îi rețin atât pe consumatori, cât și pe investitori.

Între timp, Uber Eats vede un potențial în creștere în livrarea de alimente. Compania de livrare a mesei a încheiat deja parteneriate cu supermarketuri precum Tesco din Marea Britanie și Carrefour din Franța. În cazul Getir, însă, acesta nu este un parteneriat exclusiv. Compania turcă de livrare flash a făcut exact același lucru cu Just Eat Takeaway în ultimul an. În Marea Britanie și Germania, printre altele, sortimentul și livrarea Getir sunt disponibile pe platforma Just Eat Takeaway.

scroll to top