Închide

Uber raportează venituri în creștere în T1, dar înregistrează pierderi masive din investiții

Avatar
driving, transportation, car

Fotografie de JacksonDavid pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Uber a raportat miercuri venituri în creștere în primul trimestru, deoarece compania de transport a declarat că își revine după pandemia Covid-19, când veniturile au scăzut, și nu va fi nevoită să facă investiții „semnificative” pentru a menține șoferii pe platformă, potrivit CNBC.

Dar a raportat și o pierdere de 5,9 miliarde de dolari în perioada care a fost atribuită în mare parte reevaluării investițiilor în capitaluri proprii. Acțiunile companiei au scăzut cu peste 7%.

Pentru al doilea trimestru, Uber anticipează rezervări brute între 28,5 miliarde de dolari și 29,5 miliarde de dolari. În plus, se așteaptă ca EBITDA ajustat, sau câștiguri înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare, între 240 de milioane de dolari și 270 de milioane de dolari.

Uber a spus că se așteaptă să genereze „fluxuri de numerar pozitive semnificative” pentru întregul an 2022, ceea ce ar marca o premieră pentru companie. CEO-ul Dara Khosrowshahi a declarat că rezervările brute pentru mobilitate din aprilie au depășit nivelurile din 2019 în toate regiunile și cazurile de utilizare.

Compania a raportat o pierdere netă de 5,9 miliarde de dolari pentru primul trimestru, despre care a spus că s-a datorat în principal investițiilor sale în compania de mobilitate și livrare Grab din Asia de Sud-Est, compania de vehicule autonome Aurora și gigantul chinez Didi. CFO Uber Nelson Chai a declarat că compania are lichiditatea necesară pentru a-și menține pozițiile și pentru a aștepta un moment mai bun pentru a vinde.

EBITDA ajustat a fost de 168 milioane USD. Este o creștere cu 527 de milioane de dolari față de același trimestru cu un an în urmă.

Veniturile Uber au crescut cu 136% de la an la an la 6,9 miliarde de dolari.

Uber s-a bazat pe afacerea sa de livrare, care include Uber Eats, pe tot parcursul pandemiei. Cu toate acestea, veniturile din mobilitate au depășit acum veniturile din livrare. Segmentul său de mobilitate a raportat venituri de 2,52 miliarde de dolari, comparativ cu 2,51 miliarde de dolari din livrare.

Uber a raportat 1,71 miliarde de călătorii pe platformă în timpul trimestrului, în creștere cu 18% față de același trimestru cu un an în urmă. Consumatorii lunar activi de platformă au ajuns la 115 milioane, în creștere cu 17% față de anul trecut. Șoferii și curierii au câștigat un total de 9 miliarde de dolari în trimestru, ceea ce este mai puțin decât al patrulea trimestru.

Uber a spus că baza de șoferi este la un nivel maxim post-pandemie. Compania se așteaptă ca aceasta să continue fără „investiții de stimulare incrementale semnificative”, a spus Khosrowshahi.

„Nevoia noastră de a crește numărul de șoferi de pe platformă nu este nimic nou și nici nu este o surpriză… avem mult de lucru în fața noastră, dar aceasta este o mașină care rulează”, a spus el mai târziu într-o conferință telefonică cu investitorii.

Companiile de transport rutier s-au luptat cu cererea și oferta de când pandemia de Covid-19 a izbugnit. Uber a trebuit să se bazeze pe stimulente pentru a aduce șoferii înapoi, ceea ce a afectat financiar compania.

Acest lucru părea să se stabilizeze în ultimele luni, dar războiul din Ucraina a provocat creșteri semnificative ale prețurilor la combustibil. Analiştii se temeau că companiile vor trebui să investească milioane în păstrarea şoferilor.

scroll to top