Închide

Uber se va extinde în Italia printr-o înțelegere cu cel mai mare dispecer de taxiuri din țară

Avatar
app, apple, hand

Fotografie de freestocks-photos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Uber a semnat un parteneriat cu IT Taxi, cel mai mare serviciu de taxiuri din Italia, într-o relație care vizează creșterea prezenței companiei în țară, potrivit CNBC.

Acordul va permite celor 12.000 de taximetriști ai companiei IT Taxi să accepte călătorii prin aplicația Uber, acoperind 90 de orașe din întreaga țară, potrivit unui comunicat publicat marți.

Se întâmplă în timp ce Uber și alte aplicații de transport se confruntă cu o lipsă continuă de șoferi, ceea ce a dus la tarife mai mari și timpi de așteptare mai mari.

Uber a spus că pactul va ajuta firma să-și extindă prezența în Italia, a patra cea mai mare economie a Europei.

Urmează un acord similar pe care Uber l-a convenit la New York în martie. De asemenea, compania are parteneriate cu grupuri de taxiuri din Hong Kong, Madrid și San Francisco.

„Acesta este o afacere cu adevărat istorică pe una dintre piețele noastre cele mai importante din punct de vedere strategic la nivel global”, a declarat directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, într-un comunicat. „Credem cu tărie că taxiurile și Uber sunt mai bune împreună și ne angajăm să facem din acesta un parteneriat de încredere și cooperare pentru mult timp în viitor.”

De ani de zile, Uber s-a confruntat cu opoziția șoferilor de taxi italieni. Compania a fost ținta protestelor șoferilor de taxi în 2017, care au acuzat-o că se implică în concurență neloială. În același an, un tribunal italian a blocat compania din cauza unor preocupări anticoncurențiale, dar acest lucru a fost anulat ulterior.

Acum, platforma sa este pregătită să se deschidă pentru mii de șoferi de taxi din toată țara.

Uber a refuzat să împărtășească condițiile financiare complete ale înțelegerii. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că serviciul său de taxi ia un comision fix pentru accesul la platformă. În Spania, tariful perceput de Uber este de 12%.

scroll to top