Închide

Un al doilea semestrul puternic salvează Metro

Avatar
Despre Metro Wide

foto: metro.ro

Timp de citire: < 1 minut

În ciuda pandemiei, German Metro Group și-a atins obiectivele. În timp ce cifra de afaceri a scăzut cu 3 %, profitul a crescut cu 1 %, până la 1,17 miliard de euro. Un al doilea semestru puternic a salvat ziua, după o performanță abisală în primele șase luni ale exercițiului financiar.

Recuperare puternică

Vânzările totale au scăzut cu 3 %, până la 24,8  miliarde de euro în anul financiar 2020/21 al Metro, ceea ce este mult mai bun decât evoluția negativă din prima jumătate a acestuia (în care vânzările au scăzut cu aproape 12 %) ne-am așteptat. Vânzările au scăzut pe toate piețele majore ale grupului (Germania, Europa de Vest, Rusia, Europa de Est și Asia) atunci când au fost convertite în euro, dar în afara zonei euro acest lucru s-a datorat unor efecte foarte negative ale cursului de schimb: în monedele locale, cifra de afaceri a crescut cu 3 % în Rusia, 5 % în Europa de Est și 3 % în Asia, potrivit RetailDetail.eu.

Tutunul reduce creșterea

“În ultimul exercițiu financiar, METRO și-a dovedit rezistența și și-a demonstrat potențialul de creștere. Am investit în creșterea noastră viitoare, astfel încât să putem ieși mai puternici din pandemie”, a declarat CEO Steffen Greubel. Ca motive pentru optimismul său, el indică o creștere puternică a clienților de ospitalitate și a vânzărilor online.

Al doilea semestru puternic permite Metro să prognozeze o creștere puternică pentru exercițiul său financiar 2021/22, în care vânzările ar trebui să crească cu 3 – 7 %. Creșterea în Europa de Vest (cu excepția Germaniei) ar trebui să fie și mai puternică, dar creșterea pe piața internă a Metro ar fi întreruptă, deoarece compania intenționează să își reducă vânzările de tutun acolo.

scroll to top