Închide

Un an pierdut: “Mercedes EQC a fost lansat prea târziu, este prea scump și plictisitor”

Avatar
971218l 610x390 B 4fc75aae

Foto: Automarket.ro

Timp de citire: < 1 minut

Șeful Daimler a fost criticat înainte de Adunarea Generală a Acționarilor pentru “un an pierdut”, în care unele investiții ar fi fost greșite, iar compania ar fi devenit vulnerabilă. “Mercedes EQC a fost lansat prea târziu, este prea scump și plictisitor,” a transmis un acționar Daimler, reprezentant al unei companii de consultanță financiară.

Devenit CEO Daimler și Mercedes-Benz în mai 2019, respectiv primul șef executiv non-german din istoria grupului german, suedezul Ola Källenius trebuie să înfrunte întrebările și criticile acționarilor cu ocazia Adunării Generale ce are loc miercuri, în contextul dificil în care pandemia a dat peste cap planurile companiei. Källenius a fost acuzat de unul dintre acționari că, în ultimul an, a permis derularea unor investiții ineficiente și că, printre altele, grupul ar fi devenit vulnerabil în mandatul său, notează Automarket.

“Ne uităm în urmă la un an pierdut,” a declarat reprezentantul companiei de consultanță financiară Deka Investment. “Mercedes EQC a fost lansat prea târziu, este prea scump și plictisitor,” a continuat acesta.

Potrivit datelor Bloomberg, compania germană Deka Investment GmbH deține 0.5% din acțiunile Daimler. Acționarul îl susține pe Källenius în măsurile de tăiere a costurilor, însă spune că acesta poartă vina pentru problemele actuale de la Daimler, deoarece s-a ocupat de programul de dezvoltare în mandatul fostului CEO Dieter Zetsche.

Șeful grupului german a spus recent că Daimler pregătește reduceri “drastice” de salarii și costuri din cauza crizei COVID-19. “Realitatea este mult mai dură decât ne-am așteptat,” a explicat Ola Källenius.

scroll to top