Închide

Un brand britanic emblematic de fashion închide toate magazinele din Germania

Avatar
Madethought Paul Smith Case Study 1

foto: madethought.com

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul britanic de îmbrăcăminte Paul Smith Limited își închide magazinele din Germania. Brandul a intrat pe piața germană în urmă cu aproape 10 ani, cu prima sa locație din Hamburg, care se va închide la sfârșitul lunii ianuarie, împreună cu magazinele rămase în Berlin și München. Paul Smith a confirmat închiderea celor trei magazine la cererea FashionUnited, în urma unui raport anterior al revistei de specialitate FashionNetwork.

“Contractele de închiriere pentru magazinele noastre din Germania au fost toate negociate înainte de pandemia Covid, când obiceiurile de cumpărături erau foarte diferite față de cele de astăzi”, a declarat brandul britanic.

Decizia de a închide magazinele nu a fost una ușoară, mai ales în ceea ce privește angajații, dar concluzia a fost că magazinele de tip “brick-and-mortar” erau din ce în ce mai neprofitabile, în ciuda locației lor de top.

Cu toate acestea, Paul Smith nu va părăsi complet piața germană. Brandul va continua să se concentreze pe comerțul cu ridicata și va lucra în viitor cu partenerii săi actuali.

scroll to top