Închide

Un brand de lux renunță la social media și lansează propria revistă digitală

Avatar
Bottega Veneta Harbour City Exterior 2019 E1577444852295

Foto: harbourcity.com.hk

Brandul de lux Bottega Veneta, care face parte din Grupul Kering, renunță la rețelele de socializare și lansează propria sa revistă digitală. Deși a fost luată această decizie, nu înseamnă că marca de accesorii va dispărea complet din „social media”, notează Retail Detail.

Bottega Veneta a lansat o nouă revistă digitală numită Issue. Revista este publicată trimestrial și este plină de conținut multimedia, cum ar fi imagini de podium, muzică și videoclipuri. O serie de vedete, inclusiv Missy Elliott și Neneh Cherry, apar în ”paginile” acesteia.

Lansarea face parte dintr-o nouă și surprinzătoare strategie de comunicare digitală: în ianuarie, brandul a renunțat la conturile de pe rețelele de socializare, inclusiv la cel de pe Instagram. Daniel Lee, directorul creativ al Bottega Veneta, în vârstă de 35 de ani, se opune puternic rețelelor sociale, potrivit The Guardian. Lee denunță starea de intimidare și negativitate care predomină.

În schimb, am vrut să fac ceva vesel. Nu suntem doar un brand, suntem o echipă de oameni care lucrează împreună și nu vreau să intru într-o atmosferă care se simte negativă , spune el.

Mai mult, rețelele sociale „omogenizează” și „simplifică prea mult” cultura. „Toată lumea vede același flux de conținut”, ceea ce înseamnă că nivelul de creativitate și „cantitatea enormă a procesului de gândire” a designerilor nu sunt apreciate.

Cu toate acestea, marca nu va dispărea cu totul din social media. Este posibil ca Bottega Veneta să nu mai posteze conținut în sine, dar solicită influencerilor să facă acest lucru în locul său. Și asta pare să funcționeze bine: selfie-urile și postările continuă să apară. Un nou cont de fan are acum jumătate de milion de urmăritori.

scroll to top