Închide

Un candidat la postul de guvernator al Băncii Centrale a Bulgariei, amenințat prin SMS de un român

Avatar
fear, domination, bully

Fotografie de stevepb pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Președintele Comisiei de Buget din Parlamentul de la Sofia, Lubomir Karimanski, candidat la postul de guvernator al băncii centrale din Bulgaria din partea partidului ”Există un Astfel de Popor” (ITN), a anunțat, chiar de la tribuna Parlamentului, că a primit amenințări grave de pe un număr de telefon necunoscut, punându-le în contextul candidaturii sale pentru înalta funcție de guvernator, transmite versiunea online a radioului public bulgar, BNR.bg. În urma primelor investigații, numărul de telefon aparține unui cetățean român.

Premierul Kiril Petkov a anunțat că a ordonat Ministerului de Interne și Agenției de Stat pentru Securitate Națională să efectueze o investigație completă și rapidă a incidentului reclamat de Karimanski.

Mesajul primit prin SMS avea următorul text:

”Renunță sau problemele tale vor începe imediat, habar nu ai cât de grave vor fi!!!”

Conducerea partidului ITN a anunțat că Lubomir Karimanski nu va renunța la nominalizarea sa pentru postul de guvernator al Băncii Naționale a Bulgariei (BNB).

Liderul grupului parlamentar al ITN, Toșko Yordanov, a catalogat amenințările drept ”banditești și inadmisibile” și a sugerat că amenințările ar proveni dinspre contra-candidatul său, Andrei Ghiurov, susținut de adversarii politici de la Partidul ”Continuăm Schimbarea”.

Premierul Petkov s-a declarat de acord cu faptul că amenințările sunt inadmisibile, dar a negat ferm că Andrei Ghiurov ar avea vreo legătură cu ele.

SIM-ul a fost identificat, posesorul – un cetățean român

Direcția Generală de Poliție a Bulgariei (GDNP) a anunțat că mesajul a fost trimis de pe o cartelă SIM înregistrată pe numele unui cetățean român cu inițialele L.T., care a intrat în țară pe data de 1 aprilie și a părăsit Bulgaria pe data de 7 aprilie, în ziua în care Karimanski spune că a primit mesajul de amenințare.

Cartela a fost activă timp de 15 minute, pe 7 aprilie, după care a fost dezactivată.

Polițiștii spun că au stabilit și locația exact în care cartela SIM a fost activă și din care s-a trimis mesajul.

Acțiunile operativ-investigative în cauză continuă, mai precizează Poliția.

Biroul Procurorului Districtual de la Sofia a anunțat că a demarat o anchetă și că a transmis un termen de 10 zile Ministerului de Interne pentru a întocmi un raport privitor la acest caz.

”Au fost transmise instrucțiuni foarte precise și complete organelor Ministerului de Interne, care ar trebui, în măsura competenței lor, să dezvăluie făptuitorul și, în cazul în care se strâng suficiente date privind vinovăția unei anumite persoane, va urma formularea acuzațiilor”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Procuraturii de la Sofia.

scroll to top