Închide

Un fost angajat al Twitter a vândut secrete Arabiei Saudite. Ce pedeapsă îl așteaptă?

Avatar
eye, eyes, dark

Fotografie de Msporch pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Un juriu din Statele Unite a stabilit că un fost angajat al Twitter este vinovat de spionaj în favoarea Arabiei Saudită şi familie regale conducătoare.

Este vorba despre Ahmad Abouammo, în vârstă de 44 de ani, fost manager de parteneriate media pentru regiunea Orientul Mijlociu/Africa de Nord la Twitter, a anunţat Departamentul de Justiţie (DoJ) american, citat joi de DPA și AGERPRES.

El a fost găsit vinovat că a acţionat ca agent străin neînregistrat, dar şi de conspiraţie, fraudă electronică, spălare de bani şi falsificare de înregistrări.

Abouammo, cu dublă cetăţenie SUA-Liban, a accesat informaţii ale utilizatorilor de Twitter şi le-a transmis oficialilor saudiţi, începând din 2014.

Procurorul american Stephanie Hinds din California a spus că guvernul SUA a demonstrat că bărbatul “a încălcat o încredere sacră” de a păstra informaţiile private ale utilizatorilor Twitter şi, în schimb, le-a vândut unui guvern străin.

Abouammo riscă până la 10 ani de închisoare pentru acuzaţia că a acţionat ca agent străin şi 20 de ani pentru fiecare dintre celelalte capete de acuzare, precum şi o amendă de până la 250.000 de dolari pentru fiecare dintre capete.

scroll to top