Un gigant al industriei berii va condiționa veniturile șefilor de atingerea țintelor climatice

,
Autor:    -  
Bere Verde
Sursa foto: Kegworks.com.

Timp de citire: 2 minute

Salariile și bonusurile plătite managerilor gigantului industriei berii Heineken ar putea să fie în curând condiționate de cât de devotați se dovedesc a fi aceștia în lupta împotriva schimbărilor climatice, pe măsură ce compania, al doilea cel mai mare producător de bere la nivel global, caută căile potrivite pentru a-și îndeplini obiectivul de neutralitate climatică la orizontul anului 2040, transmite Bloomberg.

“Încercăm să găsim o soluție de a condiționa aceste obiective de remunerația persoanelor din funcții executive”, a declarat miercuri Dolf van den Brink, directorul executiv al companiei, într-un interviu acordat BloombergTV.

Marile companii se află sub o presiune tot mai mare din partea membrilor Consiliilor de Administrație, de investitori și de clienți pentru a produce dovezile concrete ale unor pași semnificativi făcuți înspre reducerea impactului lor asupra mediului. Experții spun că ideea condiționării sumelor încasate de manageri reprezintă un pas important pentru stimularea conducerilor corporative înspre scopul atingerii obiectivelor climatice.

Heineken susține că a observat o ”accelerare remarcabilă” în ultimul an în ceea ce privește importanța acțiunilor climatice în ochii stakeholder-ilor companiei, iar acești indicatori vor fi importanți și pentru atragerea și păstrarea angajaților valoroși în interiorul organizației, potrivit lui Dolf van den Brink.

Pe de altă parte, deși consumatorii arată că înțeleg faptul că obiectivele legate de combaterea încălzirii globale sunt cruciale, van den Brink nu pare convins de disponibilitatea acestora de a plăti bani în plus, în cazul în care producătorul de bere își va actualiza lanțurile de aprovizionare și producție din punct de vedere ecologic.

Aproximativ 90% din emisiile de gaze cu efect de seră ale Heineken provin de la furnizori, din ambalaje și din activitățile logistice, de depozitare și transport. Restul de 10% sunt generate la producerea efectivă a berii.

Reducerea emisiilor din lanțul de aprovizionare este, desigur, partea cea mai dificilă. De aceea, van den Brink a declarat că Heineken ar putea întrerupe contractele cu anumiți furnizori care nu vor reuși să își decarbonizeze operațiunile suficient de repede. Totuși, adaugă el, deocamdată este prea devreme pentru a indica clar un termen până la care furnizorii au timp să își ”curețe” operațiunile.

În stabilirea obiectivelor climatice pe termen scurt, validate de Inițiativa ”Obiective fundamentate pe știință” (”Science-based Targets”), Heineken s-a angajat să își reducă toate emisiile cu 35% până în 2030, comparativ cu valorile de referință din 2018. Țintele stabilite sunt în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris, de a menține încălzirea globală sub 2°Celsius.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!