Închide

Un iPhone din prima generație, încă sigilat, va fi scos la vânzare. Prețul, estimat să treacă de 50.000 de dolari

Avatar
iphone, mobile, phone

Fotografie de petto123 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Când Karen Green a primit un job de conducere la PetSmart în 2007, prietenii ei i-au oferit un cadou: iPhone-ul de prima generație, care tocmai a apărut în acea vară. iPhone-ul original avea un ecran de 3,5 inchi, o cameră de 2 megapixeli și browser web Safari; a fost disponibil inițial cu doar 4 GB sau 8 GB de stocare și s-a vândut pentru 599 USD.

A existat o singură problemă: Green avea deja trei linii telefonice cu Verizon, iar iPhone-urile la acea vreme puteau folosi doar AT&T, scrie businessinsider.

În loc să plătească taxe mari de reziliere și să riște să-și piardă numărul de telefon, Green a lăsat telefonul pe un raft ani de zile, nedeschis și nefolosit, înfășurat într-o pereche de pijamale de pâslă ca măsură suplimentară.

Însă 15 ani mai târziu, iPhone-ul lui Green – încă în ambalajul original – ajunge la licitație, de unde ar putea aduce cel puțin 50.000 de dolari, potrivit B1 TV.

Licitația, gestionată de LCG Auctions, începe joi și se încheie pe 19 februarie. De-a lungul anilor, Green s-a gândit să vândă telefonul de câteva ori. Când a auzit de o altă listă originală, nedeschisă, de iPhone pe eBay pentru 10.000 de dolari, a luat notă. „M-am gândit în sinea mea: „O, Doamne, cred că am originalul”, a spus ea. „Mi-am sunat fiul și mi-am spus: „Du-te și ia telefonul și asigură-te că nu este deschis”.

Dispozitivul era de fapt nedeschis și iPhone-ul original. Curios cât merită, Green a participat la emisiunea TV  „Doctor & the Diva” în 2019, pentru un segment în care o mână de telespectatori primeau evaluări pentru diverse articole.

iPhone-ului lui Green a primit o valoare estimată la 5.000 de dolari. Green a ținut telefonul încă câțiva ani. În octombrie, ea a aflat de o altă vânzare mare pentru un iPhone sigilat din fabrică, de prima generație; acel telefon a fost licitat pentru aproape 40.000 de dolari. La acea vreme, ea tocmai își începea afacerea, un studio de tatuaje cosmetice numit Tattician, situat în New Jersey.

„Dacă aș putea să rețin telefonul încă 10 ani, probabil că aș face-o”, spune ea. „Singurul motiv pentru care vând acel telefon este că trebuie să susțin această afacere.”

Green a contactat casa de licitații LCG Auctions. Dar mulți alții care au auzit despre licitația din octombrie au sunat și ei. „Am primit apeluri de la toată lumea, dar 99% dintre ei nu au avut același lucru”, a spus fondatorul LCG Auctions, Mark Montero. „Dar Karen avea o piesă cu adevărat unică, cu o poveste grozavă în spate.”

„A fost șocant pentru că am primit atât de multe erori”, a adăugat el. Licitația va începe de la 2.500 de dolari, dar se estimează că telefonul va ajunge la 50.000 de dolari sau mai mult, pe baza prețului de vânzare din licitația din octombrie și a acoperirii sale mediatice pe scară largă.

scroll to top