Închide

Un lanț de supermarketuri din fostul bloc european comunist acceptă plata cu 9 criptomonede

Avatar
Konzum

Foto: RetailDetail

Timp de citire: < 1 minut

Konzum este primul lanț de supermarketuri din Croația care permite plățile online folosind criptomonede. Retailerul plănuiește să introducă în curând noua metodă de plată în magazinele sale fizice. Konzum este cel mai mare lanț de supermarketuri din Croația, cu peste 700 de magazine la nivel național și aproximativ 10.000 de angajați.

De ieri, clienții își pot plăti comenzile online folosind criptomonede precum Bitcoin, Ether și Ripple. În total, retailerul acceptă 9 criptomonede diferite.

„Introducerea plăților cu criptomonede este un alt semn că noi, cei de la Konzum, urmărim constant tendințele globale, introducem proiecte inovatoare și stabilim standardul în retail. Vom continua să investim în dezvoltarea inovației și tehnologiei pentru a continua să fim prima alegere a clienților noștri și să le oferim o experiență de cumpărături remarcabilă.”, 

a declarat Uroš Kalinić, membru al consiliului de administrație al lanțului de supermarketuri, citat de RetailDetail.

Rate de schimb fixe

Plata cu criptomonede este simplă și similară plăților normale cu cardul. Clienții pot alege opțiunea de plată în criptomonedă pe pagina de finalizare a comenzii, iar sistemul le oferă o listă de opțiuni disponibile.

Konzum a colaborat cu Electrocoin, un jucător local al cărui sistem PayCek garantează un curs de schimb fix la începutul fiecărei tranzacții, pentru a face posibile aceste plăți. Acest lucru oferă protecție împotriva volatilității enorme a criptomonedelor.

Konzum nu este primul retailer care folosește criptomonede: alte nume cunoscute din retail precum Starbucks, Home Depot și Whole Foods le acceptă deja.

scroll to top