Închide

Un nou proces pentru Shein: Uniqlo acuză retailerul că i-a copiat una dintre cele mai populare genți

Avatar
Screenshot Www.uniqlo.com 2024.01.17 15 00 51

Foto: uniqlo.com

Timp de citire: < 1 minut

Uniqlo a dat în judecată Shein, acuzând retailerul i-a copiat populara geantă de umăr, potrivit Retail Gazette.

Cazul juridic, depus la Tribunalul Districtual din Tokyo, susține că unele dintre gențile platformei de cumpărături “seamănă foarte mult” cu geanta de umăr Mini Round Mini Shoulder a Uniqlo, care a devenit virală.

Retailerul japonez cere Shein să înceteze imediat vânzările genții în cauză și a solicitat “despăgubiri pentru daunele suferite”.

Compania mamă a Uniqlo, Fast Retailing, a dezvăluit că luna trecută a fost depusă o petiție împotriva Shein Japan, precum și a două filiale, potrivit BBC.

Geanta virală Uniqlo, supranumită geanta de umăr “Mary Poppins”, a fost extrem de populară pe internet, videoclipurile cu produsul adunând milioane de “like-uri” pe parcursul anului trecut.

“Compania a depus această plângere deoarece a stabilit că forma produselor de imitație vândute de Shein seamănă foarte mult cu cea a propriului său produs. Vânzarea produselor de imitație de către Shein subminează în mod semnificativ nivelul ridicat de încredere a clienților în calitatea mărcii Uniqlo și a produselor sale”, a declarat Fast Retailing.

Nu este singura problemă legală cu care se confruntă Shein. În decembrie, Temu a intentat un proces împotriva retailerului, acuzându-l de “intimidare în stil mafiot a furnizorilor” și de probleme legate de drepturile de autor.

Temu a susținut că Shein a încălcat drepturile sale de proprietate intelectuală și și-a încarcerat în mod fals comercianții, alături de alte tactici pentru a stopa creșterea rivalului său în SUA.

scroll to top