Închide

Un nou raport al Dressipi sugerează că popularitatea Black Friday continuă să scadă

Avatar
the sale, discounts, element

Fotografie de Alexey_Hulsov pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Sezonul de vârf al cumpărăturilor se apropie cu pași repezi și, odată cu creșterea presiunii financiare care îi determină pe mulți consumatori să-și strângă buzunarele, s-ar putea dovedi a fi o perioadă grea pentru retaileri, potrivit Fashion United.

În timp ce prețurile reduse și vânzările sunt o posibilă soluție pentru a menține cumpărătorii să cheltuiască, un nou raport al Dressipi a arătat o scădere în cea mai mare ocazie pentru aceasta, Black Friday.

Platforma de personalizare a comerțului electronic a declarat într-un raport că a analizat datele pentru a ajuta comercianții să se pregătească pentru ziua cea mare, cu toate acestea, cercetarea sa a constatat că evenimentul, care va avea loc pe 25 noiembrie a acestui an, a devenit din ce în ce mai puțin popular în rândul consumatorilor.

Potrivit studiului său, în 2019, perioada de Black Friday a contribuit în medie cu nouă la sută din veniturile anuale pentru un retailer, cu o creștere a veniturilor de 73 la sută în comparație cu ultimele două săptămâni.

În 2020, acest număr înregistrase deja o scădere la 5,82 la sută din veniturile anuale și a scăzut din nou un an mai târziu la 5,18 la sută.

Raportul a citat o serie de factori posibili care ar fi putut contribui la acest declin, cum ar fi o frecvență mai mare a vânzărilor de către comercianții cu amănuntul care caută să impulsioneze stocuri nedorite sau factori de sustenabilitate care împing consumatorii să ia decizii mai conștiente.

Clienții noi sunt mai puțin profitabili

De asemenea, Dressipi a mai spus că a constatat o scădere medie a ratelor de returnare în timpul Black Friday de 17,14%, ceea ce a observat că se datorează probabil celor mai cumpărate articole fiind accesoriile – o categorie care are deja rate scăzute de returnare.

Gențile, de exemplu, au o rată tipică de returnare de 7,22 la sută, în timp ce articole precum rochiile sunt returnate la o rată medie de 49 la sută.

Printre toate datele sale, Dressipi a pus la îndoială cât de valoroși sunt de fapt clienții de Black Friday, menționând că aceștia constau de obicei din aproximativ 12,5% clienți noi.

Dovezile platformei, totuși, au descoperit că acești clienți sunt potențial mai puțin valoroși decât cei mai loiali, deoarece sunt cu 10% mai puțin probabil să facă o achiziție din nou.

Dressipi a sugerat că promoțiile pentru clienții noi ar trebui să se concentreze pe produse cu marjă mai mare, în timp ce clienților existenți ar trebui să li se ofere promoții mai largi în încercarea de a crește frecvența comenzilor.

scroll to top