Un orășel italian le interzice locuitorilor să se îmbolnăvească. Care este principalul motiv?

, ,
Autor:    -  
sick, fear, illness
Fotografie de TerriAnneAllen pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Primarul unui orășel din sudul Italiei le-a interzis locuitorilor să se îmbolnăvească grav. Declarația vine pe fondul lipsei grave de forță de muncă în regiune și în întreaga Italie, potrivit Euronews.

Ordonanța primarului din Belcastro, Antonio Torchia, îi instruiește pe locuitori să „evite contractarea oricărei boli și patologii care necesită intervenție medicală” și să nu se implice în accidente sau să își asume riscuri care le-ar putea pune în pericol sănătatea, a relatat presa locală.

În schimb, aceștia sunt sfătuiți să rămână acasă pe cât posibil, să nu plece în călătorii sau să facă sport.

Regula ironică urmărește să atragă atenția asupra lipsei de acces la asistență medicală din această zonă izolată.

Potrivit lui Torchia, nu există asistență medicală de urgență disponibilă peste noapte sau în zilele de sărbătoare, clinica medicală este frecvent închisă, iar cea mai apropiată cameră de urgență se află la aproximativ 45 de kilometri distanță, în Catanzaro.

Aceasta este o problemă pentru populația îmbătrânită din Belcastro, având în vedere că aproximativ jumătate din cei 1 200 de locuitori au 65 de ani sau mai mult.

„Aceasta nu este doar o provocare”,

a declarat Torchia pentru televiziunea italiană.

„Ordonanța este un strigăt de ajutor, o modalitate de a atrage atenția asupra unei situații inacceptabile”.

Lipsa medicilor

Belcastro se află în partea de sud a Calabriei, una dintre cele mai sărace regiuni din Italia. În Calabria există aproximativ 1 700 de medici generaliști pentru o populație de aproape două milioane de locuitori, conform celor mai recente date guvernamentale.

Întreaga regiune se confruntă cu penurii grave de asistență medicală, ceea ce determină unul din cinci locuitori din Calabria să caute tratament medical în alte părți ale Italiei.

Începând din 2022, guvernul a recrutat sute de medici cubanezi pentru a umple golurile, dar cercetătorii estimează că ar fi nevoie de încă 2 500 de medici pentru a asigura funcționarea normală.

Aceasta este o problemă mai amplă pentru țară. În fiecare an, aproximativ 1 000 de medici părăsesc Italia pentru a lucra în străinătate, ceea ce face din Italia una dintre țările europene cu cele mai mari șanse de a-și pierde medicii în favoarea oportunităților din altă parte.

Dincolo de accesul la asistență medicală în prezent, acest lucru ar putea însemna probleme pentru viitorul orașelor mici precum Belcastro, a avertizat Torchia.

„Dacă nu furnizăm servicii esențiale, aceste orașe, aceste sate, vor muri în zece ani”,

a spus el.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!