Închide

Un activist deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă în fata centrului care va găzdui COP26

Avatar
34c958a5973f5fd46320c3baa6398539 1024x536

Foto: news.stv.tv

Timp de citire: < 1 minut

Un activist pentru climă deghizat în Boris Johnson a protestat azi în faţa centrului de congrese din Glasgow care va găzdui apropiata Conferinţă ONU pentru climă (COP26). Nemulțumirea lui este legată de utilizarea combustibilor fosili și a ales să-și exprime nemulțuirea prin incendierea unei bărci de mici dimensiuni, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Protestul a fost organizat de Ocean Rebellion, o divizie desprinsă din organizaţia Extinction Rebellion, compusă din activişti care militează pentru combaterea schimbărilor climatice.

Protestatarii au spus că iniţiativa lor “simbolizează absenţa completă a obiectivelor Guvernului Marii Britanii pentru combaterea schimbărilor climatice catastrofale, acidificării oceanelor şi distrugerii biodiversităţii, care vor devasta viitorul nostru al tuturor şi vor lăsa un ocean mort pentru generaţiile următoare”.

Purtând o mască realizată pentru a imita chipul prim-ministrului Marii Britanii, protestatarul a incendiat o barcă de mici dimensiuni pe care era scris mesajul “Your Children’s Future” (“Viitorul copiilor voştri”).

Alţi activişti de mediu, în rândul cărora se afla şi o persoană care purta o mască ce imita o canistră de petrol, pe care fusese scris mesajul “Oilhead” (“Cap de petrol”), au incendiat teancuri de bancnote în timpul protestului, care a fost organizat pe malul râului Clyde din Glasgow, în faţa centrului de evenimente unde va avea loc COP26.

scroll to top