Închide

Under Armour menține perspectivele pentru 2024, deși veniturile au scăzut

Avatar
Steph Curry 7 Shoe

Fotografie de Taylor Siebert pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Veniturile din primul trimestru la Under Armour au scăzut cu 2% sau cu 1% neutre la 1,3 miliarde de dolari, transmite Fashion United.

Marja brută a companiei a scăzut cu 60 de puncte de bază la 46,1%, venitul operațional a fost de 21 de milioane de dolari, venitul net a fost de 9 milioane de dolari și câștigul diluat pe acțiune a fost de 2 cenți.

„Suntem mulțumiți de modul în care ne-am navigat la începutul anului fiscal 2024”, a declarat Stephanie Linnartz, președintele și CEO-ul Under Armour, într-un comunicat, adăugând: „Afacerile noastre internaționale și direct către consumatori, au înregistrat o creștere solidă, continuăm să oferim un mediu provocator de retail pentru consumatori în America de Nord. Pe baza acestei performanțe, ne menținem perspectivele pentru anul fiscal 2024.”

Compania a spus că veniturile angro pentru primul trimestru au scăzut cu 6%, până la 742 de milioane de dolari, iar veniturile directe către consumatori au crescut cu 4%, până la 544 de milioane de dolari, datorită unei creșteri de 6% a veniturilor din comerțul electronic, care a reprezentat 40% din totalul direct către consumatori în primul trimestru și o creștere cu 3% a veniturilor din magazinele deținute și operate de companie.

Veniturile din America de Nord au scăzut cu 9%, la 827 milioane de dolari, iar veniturile internaționale au crescut cu 12% sau 15% neutre la 485 de milioane de dolari.

În cadrul afacerilor internaționale, veniturile au crescut cu 10% sau 11% neutre în EMEA, 14% sau 21% în Asia-Pacific și 13% sau 5% în America Latină.

Veniturile din articole de îmbrăcăminte au scăzut cu 5%, până la 825 de milioane de dolari, veniturile din încălțăminte au crescut cu 5%, până la 364 de milioane de dolari, iar veniturile din accesorii au crescut cu 1%, până la 98 de milioane de dolari.

Under Armour menține perspectivele pentru anul fiscal 2024

Compania și-a menținut perspectivele pentru anul următor, care au fost furnizate pe 9 mai 2023. Compania a adăugat că veniturile sunt de așteptat să crească ușor.

Marja brută este de așteptat să crească cu 25 până la 75 de puncte de bază, comparativ cu rata din anul precedent de 44,9%, venitul din exploatare este de așteptat să ajungă la 310 milioane de dolari până la 330 de milioane de dolari, iar câștigul diluat pe acțiune este de așteptat să fie între 47 și 51 de cenți.

scroll to top