Închide

Macron: Retailerii francezi să „facă un efort” pentru a reduce inflația

Avatar
shopping, business, retail

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Emmanuel Macron a declarat că retailerii francezi ar trebui să „facă un efort” pentru a reduce inflația, în loc să pună povara pe umerii fermierilor ale căror venituri sunt deja „prea mici”, scrie Bloomberg.

Retailerii „fac profituri și mă bucur pentru ei și pentru angajații lor”, a declarat președintele francez reporterilor la târgul anual de agricultură de la Paris.

„Dar în acest moment nu le putem cere producătorilor noștri să facă un efort, pentru că ei plătesc mai mult pentru energie, pentru diverse îngrășăminte și trebuie să le garantăm veniturile, care sunt încă foarte scăzute în prezent.”

Macron a fost întrebat, de asemenea, despre reforma în curs a pensiilor din Franța, care a declanșat greve și demonstrații repetate în ianuarie.

„Există o singură soluție, și anume să muncim mai mult”, a spus el, adăugând că amânarea pensionării este singura opțiune pentru a „salva” sistemul de pensii.

Modificările, care includ creșterea vârstei minime de pensionare de la 62 la 64 de ani, sunt combătute de până la 67% din populație, potrivit unui sondaj Elabe publicat săptămâna trecută.

Popularitatea lui Macron a scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani, doar 32% dintre francezi declarându-se mulțumiți de președinte, potrivit unui sondaj Ifop publicat săptămâna trecută.

scroll to top