Închide

Unilever compensează costurile mai mari cu prețuri de vânzare mai mari

Avatar
Unilever Office Sign Sky Background Tcm244 424797

Sursa foto: Unilever.

Timp de citire: < 1 minut

Unilever reușește să compenseze costurile mai mari cu prețuri de vânzare mai mari, menținând marjele de profit pe drumul cel bun. Gigantul FMCG este chiar capabil să ridice așteptările pentru restul anului, transmite RetailDetail.eu.

Așteptările se îmbunătățesc

Criza consumatorilor nu afectează atât de mult Unilever: deși volumele au scăzut în prima jumătate a acestui an, vânzările au crescut cu 8,1 %, deoarece gigantul FMCG a reușit să-și crească prețurile cu peste 10 %. Cele mai mari mărci ale grupului, în valoare de peste un miliard de euro, au crescut cu 9,4 %. Unilever a avut rezultate deosebit de bune în Statele Unite și India. Comerțul electronic reprezintă acum 14 % din vânzări, de peste două ori mai mult decât în ​​2019 înainte de pandemie.

În ciuda unei marje de profit brut ușor mai scăzute, din cauza costurilor de achiziții în creștere, marja rămâne pe drumul cel bun la 17 %. Pentru restul anului, CEO-ul Alan Jope se așteaptă ca noi creșteri ale prețurilor nu numai să țină acea marjă sub control, dar să crească efectiv vânzările cu mai mult decât maximul de 6,5 % pe care grupul și-o asumase anterior.

CEO-ul a adăugat că Unilever continuă să-și remanieze portofoliul. Mai mult, el a introdus o nouă structură corporativă la 1 iulie, care a inclus concedierea a 1.500 angajați din întreaga lume. Unilever și-a vândut recent și divizia de ceai, cumpărând în schimb furnizorul de produse de îngrijire a părului Nutrafol.

scroll to top