Închide

Vânzările de țigări dintr-un stat american, la minimul ultimilor 20 de ani. Care sunt motivele?

Avatar
Endure

Fotografie de Mathew MacQuarrie pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Vânzările de țigări clasice din statul american Wisconsin au scăzut în ultimii 20 de ani, alimentate de creșterea taxelor și de interzicerea fumatului, se arată într-un raport publicat miercuri, citat de CBS News.

Numărul pachetelor de țigări cumpărate în stat a scăzut de la 420 de milioane în 2001 la puțin sub 193 de milioane în 2022, se arată în raportul Wisconsin Policy Forum. Pe cap de locuitor, mai mult de 32 de pachete de țigări au fost vândute în 2022, față de aproape 78 în 2001.

În acest interval de timp, a intrat în vigoare o interdicție a fumatului la nivel de stat, taxele au fost majorate de trei ori pentru țigări și a avut loc o creștere a produselor de substituție, cum ar fi vaping-ul, se arată în raport.

Interzicerea fumatului la nivel de stat, care a inclus barurile și restaurantele, a intrat în vigoare în 2011.

Taxele de stat au fost majorate în 2002, 2008 și 2009, în timp ce taxele federale au crescut, de asemenea, în 2002 și 2009.

Raportul respectiv ia în calcul doar țigările achiziționate legal. Acesta notează că, din cauza taxelor mai mari din Wisconsin, este posibil ca unii fumători să fi făcut contrabandă ilegal cu țigări sau să le fi cumpărat legal din alte state în care taxele sunt mai mici.

Taxa actuală din Wisconsin pentru un pachet de țigări este de 2,52 dolari, peste media americană de 1,78 dolari și pe locul 16 ca mărime dintre statele SUA.

scroll to top