Închide

Va interzice România accesul la TikTok? Răspunsul oficial va veni ”într-o săptămână, maxim două”

Avatar
smartphone, mobile phone, phone

Fotografie de iXimus pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost întrebat luni, într-o conferință de presă care a avut loc la Consiliul Județean Timiș, dacă România va interzice accesul utilizatorilor la aplicația TikTok. În acest context, acesta a precizat că aplicaîia Tik Tok nu va fi interzisă pentru ”românul de rând” şi nici pentru cei care nu lucrează în administraţie, scrie News.ro.

Burduja a adăugat că a solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, organism gestionat la nivelul CSAT, acolo unde trebuie luată decizia.

Întrebat luni, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Consiliul Judeţean Timiş, ce a găsit în urma verificărilor făcute în instituţiile din România referitoare la aplicaţia Tik Tok, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, a explicat că există un raport preliminar.

”Avem un raport preliminar, am solicitat convocarea Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, e un organism gestionat la nivelul CSAT, şi acolo trebuie luată o decizie cu privire la această aplicaţie. Nu vreau să mă antepronunţ, o să susţin punctul de vedere al ministerului, nu vrem niciun fel de vulnerabilitate. Interdicţiile şi cererile de până acum vizează dispozitive de serviciu, nu cele personale ale cetăţenilor”, a precizat Burduja.

Ministrul Digitalizării a dat asigurări că românii de rând nu vor fi afectaţi de vreo decizie privind aplicaţia Tik Tok.

”Nu vreau să speriem pe nimeni, nu o să interzicem aplicaţii pentru românul de rând sau cel care nu are legătură cu administraţia. Eu cred că veţi avea o decizie într-o săptămână, maxim două”, a mai adăugat Sebastian Burduja.

scroll to top