Închide

Vânzări dezamăgitoare pe perioada verii la H&M. Concurenții de la Inditex, imposibil de bătut

Avatar

Magazin H&M. Foto: wikipedia.

Timp de citire: < 1 minut

Grupul H&M a avut o vară slabă, cu vânzări în scădere cu 4% în moneda locală. Clienții au răspuns mai bine la colecțiile de toamnă, dar suedezii încă nu reușesc să învingă rivalul Inditex.

Trimestrul al treilea a fost mai slab decât se aștepta pentru H&M Group. Deși venitul net a crescut cu 3% la 57,5 ​​miliarde de coroane suedeze (aproximativ 5,4 miliarde de euro), la cursurile de schimb locale au scăzut cu 4%. Cifra de afaceri a fost, de asemenea, sub creșterea de 5% așteptată de analiști, potrivit Reuters.

„Al treilea trimestru a avut un început slab, la fel ca industria pe multe dintre cele mai importante piețe ale grupului. Vânzările s-au îmbunătățit pe parcursul trimestrului, cu un început mai bun al colecțiilor de toamnă decât anul trecut.”, a transmis H&M într-un comunicat.

Schimbarea atmosferei

Cu toate acestea, rivalul major Inditex s-a descurcat mult mai bine în perioada de vară. Din mai până în iulie, grupul spaniol a înregistrat o creștere a vânzărilor de 16% în valută constantă, deși această creștere a încetinit la 11% între august și jumătatea lunii septembrie. Cu toate acestea, proprietarul Zara a beneficiat de creșteri timpurii ale prețurilor, când consumatorii erau încă dornici să ajungă din urmă după pandemie și și-au cumpărat ținute noi pentru călătorii sau la birou.

Acum, consumatorii țin din nou în frâu mult mai strâns cheltuielile lor la debutul unui sezon recent complicat din pricina facturilor la utilități, după cum a recunoscut recent Primark. Lanțul irlandez de modă-buget chiar a promis că nu va mai crește prețurile, oricât de mult ar putea costa compania.

Pe 29 septembrie, H&M își va publica cifrele de profit pentru trimestrul. Revenim cu amănunte.

scroll to top