Închide

Vânzări Skechers la recorduri istorice, dar “bolovanul” chinez pune la pământ 1000 de magazine

Avatar
Skechers Snoop Dog

Rapperul american Snoop Dog în ultima reclamă Skechers. Foto: skechers.com

Timp de citire: 2 minute

Anul 2022 a fost un an record pentru marca de pantofi de sport Skechers: patru trimestre la rând, producătorul american de încălțăminte a înregistrat cele mai mari vânzări din istorie. Și acest an este de bun augur. Dar problemele se țin scai în China.

Americanii continuă să se descurce bine, după cum o dovedesc cele patru trimestre consecutive în care Skechers și-a îmbunătățit propriile recorduri. Pe parcursul întregului an, vânzările au crescut cu 18 %, ajungând la 7,4 miliarde de dolari (7 miliarde de euro) – cu peste un miliard mai mult decât în anul precedent. Profitul net a fost de 373 de milioane de dolari (340 de milioane de euro).

În fiecare trimestru au fost doborâte recorduri, dar directorul operațional David Weinberg este deosebit de mândru de cel de-al patrulea trimestru. Vânzările au crescut cu 13,5 % în cele trei luni până la 31 decembrie, în principal datorită unei creșteri de 22,3 % a vânzărilor în SUA. Vânzările internaționale au crescut mult mai modest, cu 8,7 %, în condițiile în care noile restricții Covid din China au dat peste cap. Acolo, vânzările au scăzut cu 23 %, după ce peste o mie de magazine Skechers au fost nevoite să se închidă din nou în noiembrie.

Comerțul cu ridicata, motorul Skechers

Spre deosebire de multe alte mărci de modă, Skechers se bazează în principal pe comerțul cu ridicata. Vânzările în acest domeniu au crescut cu 15,7 %, în timp ce vânzările directe către consumatori au crescut cu 10,8 %. Pe parcursul întregului an, vânzările angro au crescut de fapt cu 23,2 %, comparativ cu 10,2 % în magazinele proprii. Doar pe piața internă din SUA a existat o creștere reală a comerțului cu amănuntul propriu. Anul trecut, marca și-a deschis, de asemenea, propriul magazin online în Benelux, anunță Retail Detail.

Împreună cu restul peisajului modei, Skechers se bazează pe îmbunătățiri ale vânzărilor în China în acest an, după renunțarea la păguboasa politică Zero Covid, ceea ce ar trebui să dea un impuls uriaș cifrei de afaceri.

Luna aceasta, marca lansează, de asemenea, o colecție specială în colaborare cu designerul Diane Von Furstenberg.

“Am încheiat anul în forță și ne așteptăm la o creștere continuă în 2023”, conchide Weinberg.

scroll to top