Închide

Vânzările de smartphone-uri din China au avut în 2022 cea mai mare scădere din ultimii 10 ani

Avatar
Holding a smartphone

Fotografie de cottonbro pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Vânzările de smartphone-uri din China au scăzut cu 13% în 2022, cea mai mare prăbușire din ultimul deceniu pentru acest sector, deoarece consumatorii au cheltuit cu prudență, a anunțat duminică firma de cercetare de piață IDC, citată de Reuters.

Numărul total de dispozitive livrate a fost de 286 de milioane, în scădere de la 329 de milioane în 2022.

Acest lucru a însemnat că volumul total al vânzărilor din 2022 a fost cel mai mic din 2013 și prima dată de atunci când vânzările anuale au scăzut sub 300 de milioane, a precizat IDC într-un raport.

Honor s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai bine vândute mărci, cu livrări în creștere cu peste 34%, deși pornind de la o bază scăzută.

Apple a fost a treia cea mai bine vândută marcă de telefoane în 2022, la egalitate cu Oppo.

Vânzările globale ale Apple au scăzut cu 4,4% de la an la an, depășind în linii mari scăderea pieței.

În trimestrul al patrulea, în ciuda faptului că a fost cea mai bine vândută marcă în perioada de trei luni, vânzările de iPhone au fost în continuare în scădere de la an la an, deoarece problemele lanțului de aprovizionare cauzate de tulburările muncitorilor de la fabrica producătorului Foxconn din orașul Zhengzhou au agravat cererea mai puțin bună decât se aștepta, au scris cercetătorii.

Controalele stricte ale COVID-19 în China, care s-au intensificat în primăvara anului 2022 în mai multe orașe, au cântărit puternic asupra economiei sale, care a scăzut anul trecut la unul dintre cele mai slabe niveluri din aproape jumătate de secol.

scroll to top