Închide

Nokian Tyres a început construcția fabricii de la Oradea. La cât se ridică investiția finlandeză?

Avatar
snail, courage, trust

Fotografie de Schaloko pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Compania Nokian Tyres a demarat construcția fabricii de anvelope de la Oradea. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope cu potențial de extindere în viitor.

Site-ul va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Investiția totală este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, potrivit ziare.com.

Primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Se preconizează că producția de anvelope comerciale va începe la începutul anului 2025.

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care permite creșterea noastră viitoare. O unitate de producție de clasă mondială în Europa este un pas esențial în obținerea unei capacități suplimentare și crearea unei platforme de producție echilibrate, pe măsură ce începem să construim noul Nokian Tyres fără Rusia”, a transmis Jukka Moisio, președinte și CEO al Nokian Tyres.

Numărul planificat de angajați ai fabricii din România este de aproximativ 500. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope de pasageri și SUV de dimensiuni mai mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală.

În iunie 2022, Consiliul de Administrație al Nokian Tyres a decis să inițieze o ieșire controlată din Rusia. Din cauza războiului și a sancțiunilor ulterioare, înăsprite, nu mai este fezabil și nici sustenabil ca Nokian Tyres plc să își continue operațiunile în Rusia.

În octombrie, Nokian Tyres a semnat un acord pentru a-și vinde operațiunile rusești. Pentru a asigura aprovizionarea cu produsele sale, Nokian Tyres a decis la începutul anului să își accelereze planurile de a investi în noi capacități de productie în Europa, iar fabrica românească este un element cheie al acestor planuri.

În plus, Nokian Tyres continuă să crească capacitatea fabricilor sale din Finlanda și SUA, cu scopul de a deveni mai diversificate din punct de vedere geografic în operațiunile sale de producție.

scroll to top