Închide

Vânzările de vehicule electrice în SUA accelerează

Avatar
Electric energy station car charger

Fotografie de Markus Spiske pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Vânzările de vehicule electrice în SUA accelerează, atingând pragul de 4 milioane de unități la sfârșitul lunii iunie, potrivit datelor și analizelor realizate de compania de consultanță Atlas Public Policy, citat de Financial Times.

Vânzările sunt impulsionate de o combinație de reduceri de prețuri la Tesla și Ford în acest an, de credite fiscale în valoare de până la 7.500 de dolari pentru consumatori și de o capacitate de producție mai mare, spun experții.

Potrivit companiei de consultanță, a fost nevoie de aproape opt ani pentru a vinde primele 1 milion de mașini, camioane și furgonete alimentate cu baterii în SUA, o bornă atinsă în 2018. A fost nevoie de aproximativ 32 de luni pentru a atinge pragul de 2mn, iar pentru al treilea milion a fost nevoie de aproximativ 15 luni. Ritmul accelerat a adus cea de-a 4 milioane de vânzări după doar 10 luni.

Tesla, General Motors și Rivian au raportat vânzări și livrări puternice de vehicule electrice în SUA în al doilea trimestru, la fel ca și BYD în China. Vânzările de VE au scăzut cu 2% la Ford în al doilea trimestru față de anul precedent, dar au crescut totuși cu 12% în prima jumătate a anului față de 2022.

Tesla reprezintă aproximativ 61% din piață, față de puțin peste 4% pentru GM.

Unii actori din industria auto doresc să încetinească tranziția electrică. Alliance for Automotive Innovation, un grup comercial care include marii producători de automobile, a declarat că standardele stricte privind emisiile din SUA propuse în aprilie marchează „o deplasare semnificativă a obiectivelor de electrificare a țării”. Sindicatul United Auto Workers a declarat joi că standardele pentru adoptarea vehiculelor electrice ar trebui să fie stabilite „la niveluri fezabile”, înăsprite „pe o perioadă mai mare de timp”.

Vânzările de modele electrice, la fel ca întreaga industrie auto, se îmbunătățesc deoarece, pe măsură ce criza lanțului de aprovizionare s-a atenuat, producătorii nu se mai luptă atât de mult pentru a obține piesele necesare pentru a construi mașini și camioane. Jucătorii noi din industrie, cum ar fi Rivian, își îmbunătățesc, de asemenea, producția, pe măsură ce depășesc problemele de producție care au afectat primele lor zile.

scroll to top