Închide

Vânzările giganților auto germani BMW și Mercedes au atins noi recorduri istorice în 2021

Avatar
Bmw Mercedes
Timp de citire: < 1 minut

La un an după cea mai neagră perioadă a ultimelor decenii pentru marii producători germani de automobile de lux, pe o piață zguduită în 2020 de pandemia de COVID-19, afacerile lor și-au revenit într-un ritm neașteptat, ajungând la livrări record în primele luni ale anului 2021, potrivit informațiilor publicate de Bloomberg.

Vânzările mașinilor Mercedes au crescut cu 22% în primele trei luni ale acestui an, până la un număr de 581.270 de unități, principala divizie a concernului Daimler AG înregistrând un salt de 60% a livrărilor pe piața din China. Compania a primit în jur de 20.000 de comenzi pentru modelul de clasă compactă EQA complet electrificat, urmând să lanseze încă alte trei vehicule electrice anul acesta, începând cu mult-așteptatul model de berlină EQS, săptămâna viitoare.

La scurt timp după anunțul Mercedes, rivalii de la BMW AG li s-au în corul optimiștilor care anunță vânzări-record de mașini în primul trimestru.

Vânzările producătorului bavarez, care operează mărcile BMW, Mini și Rolls-Royce, au crescut cu peste o treime, până la 636.606 în T1 2021, potrivit unui comunicat de presă al producătorului din München. Livrările în China aproape s-au dublat și, după lansările SUV-ului electric iX și cea a coupe-ului i4, ambele programate pe parcursul acestui an, compania ar urma să ajungă la peste 100.000 de vehicule full-electric livrate clienților săi în 2021.

Ambele companii producătoare de mașini au beneficiat de creșteri spectaculoase pe segmentele mașinilor plug-in hybrid și full-electric, notează publicația.

scroll to top