Închide

Magazinele, obligate să își informeze clienții cu privire la capacitatea lor. Limită de coșuri

Avatar
Supermarket Pandemie

Foto: Istock

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat după o întrevedere online avută cu reprezentanţi ai retailerilor, că magazinele îşi vor informa clienţii care este capacitatea lor, iar o decizie finală va fi luată joi, 8 aprilie.

“Ce am discutat până acum şi a rămas agreat – o măsură de informare în primul rând şi anume clienţii să fie informaţi care este capacitatea fiecărui magazin, indiferent că este mare sau mic”, a anunțat Alin Stoica, citat de Agerpres.

Capacitatea va fi calculată diferit, în funcţie de mărimea magazinului, cele mari aplicând cota de 7 metri pătraţi pentru fiecare client, iar cele mici regula de distanţare de 2 metri, a explicat prefectul.

El a afirmat că măsura legată de accesul în magazine limitat la numărul coşurilor este mai flexibilă, reprezentând una dintre opţiunile pe care le au la dispoziţie retailerii. Există, de asemena, și alte opțiuni, precum contoare electronice sau mecanice.

Potrivit acestuia, în momentul în care se va atinge capacitatea maximă, clienţilor nu li se va mai permite să intre în magazin.

“Cei care au deja aceste contoare electronice puse în funcţiune le vor menţine, ceilalţi vor avea doar obligaţia de a afişa care este numărul maxim de clienţi şi cu siguranţă, la momentul în care se va umple magazinul, vor opri clienţii şi vor permite accesul doar pe măsură ce vor ieşi alţi clienţi”, a afirmat Stoica.

Potrivit acestuia, reprezentanţii retailerilor au atras atenţia că după Florii este posibil să se producă aglomerări, având în vedere apropierea Paştelui, ca atare au formulat propunerea ca din 25 aprilie Guvernul să mărească programului de lucru al magazinelor. El a precizat că va transmite cererea lor Executivului. Singura măsură anunțată este propunerea premierului Florin Cîțu ca, în Vinerea Mare, magazinele să se închidă la ora 20.

Prefectul Stoica a adăugat că, dacă vor fi informaţii că nu se respectă aceste reguli, vor fi efectuate controale.

scroll to top